_
_
_
_
_

Agenda

Sónar pel món, videojocs, documentals...

El Sónar al voltant del món. Buenos Aires, Hamburg, Tòquio i Seül: ciutats cosmopolites i sucursals el 2006 del SonarSound, la marca que utilitza el Festival Internacional de Música Avançada i Art Multimèdia de Barcelona Sónar quan decideix fer les maletes i instal·lar-se a l'estranger. Aquest és l'itinerari que vertebra Sonar around the world, un documental elaborat per l'equip del programa Loops! que el Canal 33 estrena aquesta nit. L'objectiu de la cinta és mostrar com es cuina i com funciona el festival més enllà de Barcelona, després que fa cinc anys comencés a traspassar fronteres.

Des dels seus inicis, el Sónar no ha deixat de batre rècords. La seva primera edició va congregar 6.000 persones i, només un any més tard, aquesta trobada avantguardista i transgressora dedicada a la música electrònica va doblar el seu nombre de visitants. A partir de 2002, les peticions perquè el festival visités altres ciutats del planeta van començar a anar en augment. L'any passat, amb cinc seus, va ser el més intens per als programadors del Sónar. Buenos Aires, el març, va ser el punt de partida de la marató. A la capital argentina, els concerts van tenir lloc en un espai semblant als escenaris barcelonins i la proposta recordava el festival mare.

A Hamburg, on el Sónar és molt popular, es va celebrar en una antiga fàbrica i alguns dels artistes inclosos al cartell havien passat ja per la capital catalana en anteriors edicions. Tòquio repeteix cada dos anys i Seül s'hi va apuntar l'any passat per primera vegada. El documental vol cridar l'atenció d'aquells que encara no coneixen els atractius del festival. Se submergeix en el seu procés de gestació i acompanya artistes i fans de la música avançada durant els dies de festa. 7 de juny, a les 22.35 pel canal 33. - F. R.

DIVERSITATS

Nous talents. L'Associació Girona de Teatre i l'escola El Galliner impulsen el DAC Teatre, una convocatòria per descobrir valors emergents en el camp de l'autoria, i seleccionar el director i els actors més adients per portar a escena el text escollit. Així, hi ha una dotació econòmica per al dramaturg, actors, director i producció. La convocatòria es tanca el 29 de juny. Casa de Cultura de Girona (Plaça Hospital, 6). www.casadecultura.org. -BELÉN GINART.

Videojocs. Tal vegada sigui la joventut el que explica l'enorme vitalitat dels integrants de la companyia teatral Flayhard. Uns mesos després d'haver estrenat City/Simcity, primera part d'una trilogia sobre els videojocs, ara en presenten seguides les altres dues peces: Wolfenstein i Tetris. De dimecres a diumenge. 'Wolfenstein', 19.30 hores. 'Tetris', 21.30. Versus Teatre (Castillejos, 179). Barcelona. Fins al 24 de juny. - B. G.

Documental. El realitzador Sergi Agustí estrena dimarts vinent a Barcelona el documental Muzuangabo, el despertador de los demás, un retrat del treball de Carlos Cordero en la lluita contra la Sida a l'Àfrica a partir de la seva pròpia experiència com a seropositiu. 12 de juny, consulteu cartellera. Verdi Park (Torrijos, 49). Barcelona. - B. G.

Heterodòxia. El Festival de Cinema Jueu de Barcelona projecta el documental Paper dolls, de Tomer Heymann, una mirada a la vida de cinc transvestits filipins sense papers a Israel. El director també assisteix a la sessió. A més, la programació del festival s'acomiada aquest cap de setmana a la barcelonina plaça de Sant Felip Neri amb la comèdia alemanya Alles auf Zucker (9 de juny, 22.00 hores), de Dani Levy, i amb teatre, música i activitats infantils (10 de juny). Projecció de 'Paper Dolls', Institut Francès (Moià, 8). Barcelona. 7 de juny, 22.00 hores. www.fcjbarcelona.org.

Més que tambors. La Banda del Surdo presenta al Festival re-percussió de l'Odeon l'espectacle Dukkun amb una barreja d'estils on es donen la mà el funk, el rock i les sonoritats folklòriques de diversos països. Envelat de Vil·la Flora. Canet de Mar (Barcelona). 8 de juny, 22.30 hores. www.canetdemar.org.

Món Beckett. El gironí Centre Cultural la Mercè ofereix dues conferències i una taula rodona dedicades a la figura del poeta i dramaturg Samuel Beckett dins del cicle Beckett 101, que es desenvolupa a Vic, Mataró i Girona. Víctor Sunyol, Xavier Pla i Jordi Cuyàs són alguns dels participants en aquesta proposta d'homenatge. És obligatòria la inscripció (gratuïta). Centre Cultural la Mercè (Pujada de la Mercè, 12). Girona. 7 de juny, 19.00 hores.

Pertinença. A l'exposició Secret Traces, Francesco Jodice explora el concepte de pertinença mitjançant un eclèctic arxiu d'imatges protagonitzat per persones anònimes: l'artista els ha estat seguint durant els seus trajectes quotidians per les diferents ciutats on viuen. Del 8 de juny al 31 d'agost. Tinglado 2 (Moll de Costa). Tarragona.

DISCOTECA

'Verdades ocultas y medias mentiras' (GTR), de Pedro Javier González. El guitarrista barceloní és ja un veterà del nostre panorama musical amb una llarga carrera proffesional: ha combinat l'acompanyament a músics de les tendències més diverses (El Último de la Fila, Serrat...) amb els seus propis grups de fusió flamenca. En aquest nou disc, González segueix treballant en aquesta línia, partint d'aires flamencs però acostant-se sense prejudicis a altres estils musicals i amb alguns col.laboradors de luxe, com Joan Albert Amargós i Olvido Lanza.

NOU ESPAI

Emergents. La Sala 15 és un nou espai d'exposicions d'Olot que recupera ara la línea de treball impulsada per l'extinta Sala 14, centrada en les creacions d'artistes emergents. A Mort i Resurrecció de la Sala 14, la inaugural, s'han escollit mitja dotzena d'artistes presents a l'antic espai, entre els quals figuren Jordi Morell, Dj=vida i Esther Ribot, tots ells autors joves amb referents diversos que abracen des del còmic i l'art urbà a la teconologia i l'experimentació cinematogràfica. Sala 15 (De l'Hospici, 8) Olot. Girona. Exposició fins al 19 d'agost.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_