_
_
_
_
_
obituari

Adéu a Anna Pérez Pagès

Dol al sector cultural català per la mort de la periodista vinculada a Betevé, on va conduir el popular ‘Àrtic’

Anna Pérez Pagès
Anna Pérez PagèsBetevé

Ha mort Anna Pérez Pagès, referent del periodisme cultural, víctima d’un càncer diagnosticat fa pocs mesos. No passa gaire sovint al sistema cultural català que algú sigui estimat per tothom. Anna Pérez Pagès ho era, i això ja era una evidència abans de la seva mort.

A Pérez Pagès sempre li havia agradat la ràdio, que no va deixar mai, però ha sigut sobretot referent en televisió. Després d’estudiar Filologia i formar part de la redacció de COM Ràdio, va començar al programa Qwerty de Betevé, amb Joan Barril. Més tard va passar a dirigir i presentar el programa A escena, dedicat a les arts escèniques, una de les seves passions (de fet, ella sempre ha sigut una de les grans defensores del text teatral com a gènere literari de primera). El 2013 va començar a dirigir i presentar el magazine cultural Àrtic. El sofà vermell de l’Anna Pérez Pagès va ser un referent del periodisme cultural per la qualitat de les entrevistes però també per l’amplitud de mires amb què triava qui calia escoltar. Per allà van passar artistes consagrats però també aquells que no ho eren tant o ho acabarien sent, perquè Pérez Pagès sempre s’ha preocupat de no deixar-se endur per les inèrcies de la resta de mitjans i dels circuits promocionals.

Pérez Pagès ha estat més de fer que de pontificar, i especialment generosa fent espai i acompanyant les generacions que veníem darrere.

El tancament d’Àrtic va ser un cop, tant per a ella com per al panorama cultural, que no ha sabut o no ha tingut les condicions per generar un espai similar. Des de llavors coordinava els continguts culturals de Betevé, i s’havia mantingut desperta, llegint i treballant perquè la cultura fos una cosa viva. La trobarem a faltar.

Tu comentario se publicará con nombre y apellido
Normas
Rellena tu nombre y apellido para comentarcompletar datos
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_