_
_
_
_

Grup Enciclopèdia ven els seus segells a Abacus i Jaume Roures

Els responsables del nou projecte editorial afirmen que aquest representarà el 8% de quota de mercat en català

El País
Jaume Rouras
Jaume RourasMARISCAL AGENCIA EFE (EFE)

Abacus i el productor Jaume Roures compraran els segells editorials de Grup Enciclopèdia. A partir d’aquest acord, els projectes literaris del Grup Enciclopèdia s’integraran en un nou entorn empresarial juntament amb els segells d’Abacus, on també s’hi inclouran els interessos editorials de Jaume Roures. En total, el nou grup, encara sense nom, tindrà prop del 8% de quota de mercat en català a Catalunya i es convertirà en el segon grup editorial en català del país, segons dades de GFK.

Als segells d’Abacus, Ara Llibres, La Casa dels Clàssics, Inuk i Amsterdam, s’hi sumaran la Galera, dedicat al públic infantil; Univers, segell de narrativa en català; Catedral, segell de narrativa en castellà; Elastic Books, segell de recent creació de literatura per a joves; Viena, centrat principalment en la traducció de clàssics en català; Ediciones Invisibles, centrat en la traducció de clàssics en castellà; Kaji, segell de manga en català; Bridge, segell crossover, i Rata, segell de literatura singular. L’acord també inclou incorporar al nou grup els equips editorials i comercials d’Enciclopèdia, integrats per una trentena de treballadors. Amb la venda d’aquests segells, Grup Enciclopèdia obre una nova etapa centrada en Educació (Text, Veu Alta) i Grans Obres (Enciclopèdia Art), i la fundació.

D’altra banda, el Grup Enciclopèdia ha decidit deixar l’accionariat d’Entredós, on mantenia una participació minoritària del 45% i d’on no era el soci gestor. La distribuïdora del Grup, Àgora, continuarà la seva activitat i prestarà aquest servei als segells literaris del nou projecte editorial.

Aquest moviment forma part del pla de reestructuració financera del Grup Enciclopèdia previst amb diverses fases i que va incloure la venda de la seu de la companyia. Respon a la crisi financera que arrossega, actualment amb 15 milions d’euros de deute. El passat 13 de novembre es va fer públic que 23 editorials catalanes, entre les quals Cossetània, Barcino, Les Hores o Angle, van interposar una demanda judicial contra la distribuïdora Àgora, propietat d’Enciclopèdia Catalana, fet que va dur l’empresa a fer un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de quinze persones. Poc més tard, Grup 62 va abandonar la distribuïdora Àgora.

L’empresa ha comunicat un expedient de regulació d’ocupació als representants dels treballadors, que en aquests moments s’està negociant.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Más información

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_