_
_
_
_
AGENDA

La diva ja ha arribat

RIHANNA

Palau Sant Jordi

Dimecres 14 de desembre

Doncs sí, Rihanna, l'autèntica diva del nou dance pop, sempre amb un pensament de rythm & blues o del que calgui, fa parada a Barcelona. I encara queden entrades per a un dels concerts de l'any, però poques (per no parlar de la revenda) en la zona general. Rihanna arriba amb el seu darrer disc sota el braç Talk That Talk (Def Jam), el seu sisè disc. Sí, sí, de mitja dotzena d'àlbums disposa l'estrella nord-americana procedent de Barbados, amb una carrera pròpia i una intenció clara d'estar remenant les cireres. Si toca revisar el reggae es fa, si toca endinsar-se en el dubstep hi va, i si cal posar-se ben disco ella s'hi posa. És com la Madonna del segle XXI, que ningú s'ofengui. La prova n'és aquest Talk That Talk que conté diverses perles.

Rihanna porta a Barcelona la millor barreja de 'rythm and blues' i pop del moment

Temes com la caribenya You Da One, la ben pop Where Have You Been o la discotequera We Found Love són elements a tenir en compte en la llarga llista d'èxits de Rihanna, i que segons el que s'ha vist i sentit en els darrers dies per Centre Europa seran protagonistes del concert de la diva al Palau Sant Jordi. Sobre aquest We Found Love, el primer senzill de l'àlbum, en col.laboració amb l'interessantíssim productor i dj Calvin Harris, va llançar el 22 de setembre del 2011 a l'emissora de ràdio britànica Capital FM.314 i posada a iTunes el mateix dia: un èxit rotund. Una altra cosa són algunes crítiques rebudes que li retreuen la manca de profunditat en aquest tema i en d'altres de ben fluixets com Roc Me Out. Diran el que voldran però Rihanna és una màquina de fabricar allò que abans es deia llenapistas —recordeu Don't Stop the Music, per exemple?— i aquest senzill va suposar el seu sisè número u en les llistes britàniques.

Menció a part mereix Talk That Talk, el tema que dóna nom al disc, que compta amb la participació del gran Jay-Z —un dels seus grans valedors des del seu debut el 2005 amb Pon de Replay— i que, entre línies, és una de les cançons més pujadetes de to de l'àlbum. Aquest punt picant comença a ser una de les marques de la casa de l'artista caribenya. De fet, entre els sectors més conservadors dels Estats Units se l'està començant a crucificar, seguint les passes de Madonna, Britney Spears o Marilyn Manson.

En aquest tour —que seguirà per Madrid, Lisboa i quatre cites a Londres—, Rihanna també està usant elements del seu disc, també recent, Loud, que amb temes com S&M i Only Girl (In The World) aporten una base dance de la que l'artista ni vol ni pot desempallegar-se. En el concert del 14 de desembre tots hi són convocats a moure la cintura. Sorpreses? Tot el que es pot avançar dels bolos d'aquest Loud Tour després de consultar amb algunes persones que han pogut gaudir del show a Europa és que "hi haurà un concert de nassos". En qualsevol cas, aquesta cita, és una altra prova del poder de convocatòria de la promotora Live Nation que segueix situant Barcelona, i la seva anella olímpica, com una de les estacions on tots els trens de les estrelles han d'aturar-se.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_