AGENDA

Poesia i música, còctel de tardor

FESTIVAL ACRÓBATAS

L'Hospitalet de Llobregat

Del 7 al 13 de novembre

La quarta edició del Festival Acróbatas impregnarà de poesia i lírica l'Hospitalet de Llobregat del 7 al 13 de novembre. Es tracta d'un festival que va néixer el 2008 amb la idea d'unir en el mateix escenari música i poesia i potenciar la poesia i la música com a vehicle canalitzador. Amb aquest esperit se celebren actes, concerts i recitals que tenien recorregut durant uns dies en diferents espais de la ciutat, sempre en un ambient proper i acollidor: els aforaments superen el miler de persones.

Enguany, el festival es farà entre el 7 i el 13 de novembre a diferents espais de l'Hospitalet: de l'Auditori Barradas a la Biblioteca Tecla Sala, passant per l'Oncle Jack o el Teatre Joventut. Tant la inauguració com la clausura es faran, com és habitual des que el festival es va establir a la ciutat de l'Hospitalet, al Teatre Joventut. El tret de sortida vindrà de la mà d'Ivan Ferreiro, que tot just després de l'estiu presentarà nou treball discogràfic, i el punt final replegarà a un mateix escenari rock i poesia de la mà de Pereza i Benjamín Prado. Però pel festival passaran també Mikel Erentxun i J. M. Cormán, que faran un recital conjunt de música i poesia a l'Auditori Barradas, la poesia de Rodolfo Serrano, Estel Solé i Marwan, que presentarà el seu primer llibre de poemes, i la música i poesia de Paco Cifuentes o Pau Alabajos.

El projecte segueix tenint com a objectiu crear un festival anual a la província de Barcelona dedicat especialment a la paraula i als seus creadors, Acróbatas. Val la pena fer un cop d'ull cap enrere. En les quatre edicions anteriors han passat pel festival grans poetes de renom com Luis García Montero, Felipe Benítez Reyes, Manuel López Azorín o Joan Margarit. I també músics amb un vessant ben poètic com són Javier Álvarez, Luis Eduardo Aute, Quique González, Gerard Quintana, Carlos Chaouen, Rebeca Jiménez o Pancho Varona. A més, no és cap secret, el festival Acróbatas té la intenció de ser una plataforma de llançament perquè els nous poetes i músics que s'empeltin d'aquest tarannà trobin una sortida als seus projectes i somnis en el marc d'un festival dedicat exclusivament a la música i a la poesia. Ambiciós plantejar un esdeveniment així avui en dia, en els temps que corren.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS