_
_
_
_
AGENDA

El Saló del Manga no mor d'èxit

SALÓ DEL MANGA

La Farga de l'Hospitalet

Del 29 d'octubre a l'1 de novembre

E n aquests temps de reducció de pressupostos i desaparició de festivals, la notícia que el Saló del Manga creix i que passarà a fer-se a la Fira de Barcelona l'any vinent, a causa de la manca d'espai al recinte de la Farga de l'Hospitalet, és una molt bona notícia. La d'aquest any, la XVII edició, que se celebra entre els dies 29 d'octubre i l'1 de novembre, tindrà com a protagonistes els samurais, els mítics guerrers de l'antic Japó, i el món del popular gat robot còsmic Doraemon, un dels personatges manga més famosos del món.

"Agraeixo a l'Hospitalet el fet d'haver acollit el certamen durant deu anys, i em dol haver de deixar la Farga, però el creixement que ha experimentat el Saló en expositors i públic ha provocat que es quedin fora per manca d'espai companyies que hi volen participar", explica Carles Santamaria, director de Ficomic, organitzador del Saló del Còmic i Saló del Manga, cita obligada per als amants d'aquest gènere on no només es presenten les últimes novetats editorials, sinó que també hi ha novetats del món del còmic japonès, videojocs, tallers de jocs, exposicions, classes de japonès i conferències. En aquesta edició es preveu que hi vagin 143 expositors, un 9% més que l'any passat.

L'edició del 2012 se celebrarà a la Fira de Barcelona, per no poder créixer a l'Hospitalet

Entre l'àmplia oferta d'aquest any, Santamaria destaca l'exposició d'originals de Hiroshi Hirata, un dels mangakas que ha reflectit millor el món dels samurais, sobretot en sèries com Satsuma Gishiden; Hirata és el convidat estrella amb Kazue Kato, autora de la sèrie Blue Exorcist, el cineasta Keiichi Hara, director de cinc pel·lícules de Shin Chan i la compositora Cécile Corbel. La nota de color la posarà Fujo Hirata, que té sang samurai, per ser descendent d'aquests guerrers. Hirata s'ha conformat amb ser el responsable de la policia de Tòquio, fins fa poc temps.

"Espero que el saló tingui molt d'èxit perquè permet escurçar distàncies i apropar el meu país als joves durant uns dies", va destacar el cònsol general del Japó a Barcelona Hidelhiro Tsubaki, durant la presentació de la cita, sorprès per l'estreta relació dels catalans amb el seu país.

La celebració del saló comporta un nombre considerable d'activitats paral·leles: Casa Asia, a més de l'exposició en curs Japó: paradís de les mascotes, organitza tallers, n'inaugura una altra de relacionada amb personatges d'aquest tipus de còmic i un cicle de cinema japonès, mentre que l'Ateneu acull un cicle de conferències, com la del mateix Santamaria, que parlarà sobre Yoshihiro Tatsumi i Jiro Taniguchi, dos autors inclassificables del còmic japonès, que retraten amb neorealisme la vida quotidiana dels japonesos. Com a novetat, se celebrarà una desfilada de quimonos, on els assistents tindran l'ocasió de vestir-se amb aquestes peculiars túniques tradicionals japoneses.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_