_
_
_
_
_
AGENDA

La veritable casa del llibre català

SETMANA DEL LLIBRE EN

CATALÀ

Parc de la Ciutadella

Fins al 18 de setembre

La Setmana del Llibre en català ja fa dies que és al parc de la Ciutadella de Barcelona, al passeig dels Til.lers s'hi troba com a casa. De fet és i s'anomena La Ciutat de la Lectura, i la formen 29 casetes que ocupen 15 llibreries, més de 40 editorials i el quiosc.cat amb 109 revistes. Hi han hagut ?i encara n'hi ha? moltes activitats per gaudir de la lectura: lectures compartides amb autors i actors prou coneguts, presentacions i petites conferències... i, per als més petits, cada dia un espectacle familiar i una gran festa els caps de setmana. Sopars amb escriptors, jocs, promocions, premis honorífics, cinema, entre moltes altres coses. Val la pena parar compte i visitar la web per triar i remenar (www.lasetmana.cat).

A més de la fira de llibres habituals hi ha xerrades, lectures i també sopars literaris

Si es pren un petit tast del que ofereix dijous La Setmana del Llibre hom pot fer-se una idea del que suposa aquest veritable basar de la literatura. Així doncs, dijous a les 19.30 hores s'ofereix una taula rodona titulada Qui és en Nil Barral? organitzada pels clubs de lectura de novel.la negra Llibreria Negra i Criminal-Ara llibres. I a més, seguint la millor tradició europea, diversos escriptors faran lectures d'obres de tota mena (seves o d'altres autors). Comencem, avui dijous a les 18 hores es farà una lectura d'Els castellans per part de Jordi Puntí, l'autor d'aquest volum. Després, es llegirà El cor delator d'Edgar Allan Poe amb la veu del novel.lista Andreu Martín. I entre molts d'altres destaca el passeig per Octubre del recentment desaparegt Miquel Pairolí per part del periodista Salvador Alsius.

També hi ha espai per a la gastronomia, i de la mà del restaurant grec Dionisos, les nits de divendres i de dissabte hi haurà el que s¡anomenen sopars literaris. La idea es basa en poder tocar de prop els escriptors més populars i poder departir amb ells. El programa és ben llaminer, és clar. Pel que fa a divendres 16 de setembre es podrà triar (depenent de la demanda, evidentment) entre Gemma Lienas, Najat El Hachmi, Ramon Solsona i Martí Gironell. Pel que fa al dissabte 17 de setembre el menú està format pels escriptors Jordi Coca,Màrius Serra, Vicenç Villatoro i Joaquim Carbó, que enguany rep el premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_