_
_
_
_
AGENDA

"No sabem quina és la utopia"

OLGA ROMÁN

Sala Luz de Gas

10 de juny, 21.30 hores

Una cantant que és compositora. Una gran veu que diu coses a cau d'orella. Aquesta és Olga Román. Potser desconeguda per al gran públic, però una intèrpret amb una trajectòria plena, consolidada i amb una maleta plena d'experiències professionals. I ara actuarà a Barcelona, demà a Luz de Gas. Seguir Caminando és el seu tercer disc i ha estat gravat íntegrament a Madrid, produït per Luís Fernández i Olga Román, i compta amb dues col.laboracions de luxe: Joaquín Sabina i Pablo Milanés. "Tornar a treballar amb en Joaquín ha estat una gran experiència, ell ha estat molt bé, i la cançó ha quedat fantàstica. És una gran retrobada". sosté Román.

Olga Román presenta el seu tercer disc ple de ritme pausat i d'elegància estilística

El títol del disc pren el nom de la tercera cançó de l'àlbum, que desprèn vitalisme pels quatre costats, ganes de viure, de tirar endavant. "Sí, hem seguir caminant", assumeix Olga Román. Recorda una frase cèlebre d'Eduardo Galeano: "La utopia és a l'horitzó. Camino dues passes, ella s'allunya dues passes i l'horitzó es mou deu passes més enllà. De què serveix la utopia? Per això, per caminar". Idealista? "No, vivim una crisi que va més enllà del que és econòmic, és de valors, de saber on anem" i rebla "el problema és que no sabem quina és la utopia".

Olga Román apunta que "estem despistats com a societat". I concretament en el món de la música "ningú no sap cap on anar". Però ella sí que sap quina direcció prendre, i aquest disc n'és una prova. Jazz, bossa nova i un punt pop ben barrejat, agitat amb una mica d'elegància és el còctel marca de la casa. Román ja fa temps que ha deixat de ser la segona veu de Sabina. La prova és el seu directe. "El feedback que hi ha és brutal", admet tímida. Compta amb una biografia curiosa aquesta dona alta de mirada definida, blavosa. Després de deixar sense acabar els seus estudis d'enginyeria agrònoma el 1985, va viatjar a Boston per ampliar els estudis musicals (toca el piano i la flauta dolça, a més de la guitarra). Es va graduar al Berklee College of Music i s'hi va quedar vuit anys, participant en diversos projectes musicals. A més va configurar l'Olga Román Quartet amb el qual va actuar en diferents festivals de jazz de la Costa Est i del Canadà; entre d'altres destaca el Montreal Jazz. Va tornar a Espanya el 1993. Des de llavors i fins al 2006 va acompanyar Joaquín Sabina en discos i gires per Espanya i Llatinoamèrica simultaniejant aquesta tasca amb la seva carrera en solitari.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_