AGENDA

Mecal: molts curts i un gatet

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES, MECAL

Barcelona, del 8 al 17 d'Abril

www.mecalbcn.org

Quins vídeos arrasen a internet? Els de gatets. Aquesta és la imatge per promocionar el Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, Mecal: un bonic gatet que juga amb un cabdell. A sota, hi llegim: "Amb cada curt que et perds, mor un gatet", amb la idea de promoure el gènere del curt que també necessita que el mimin i que el protegeixin, explica Roberto Barrueco, director d'aquest festival que comença demà.

Després de visionar 3.500 curts de 30 països, Barrueco assegura que el festival que dirigeix és el que rep més sol·licituds d'Espanya per participar-hi. Al final, "només" s'han seleccionat 350 curts, 120 dels quals competiran en les diferents seccions. Entre ells els realitzats a la República Txeca, el país convidat d'aquest any. "Allà es fan treballs una mica durs, sense arribar a la depressió del cinema polonès; molt cuidats i amb una gran qualitat dels actors i que contrasten amb l'estil fresc dels espanyols", va assegurar Barrueco durant la presentació. Segons va explicar, a Espanya el panorama del curt és "positiu i estable, sobretot a Madrid, Catalunya i el País Basc, on se'n fan pocs [entre 300 i 400 l'any, davant dels 1.500 de França], el 25% dels quals es distribueix a fora".

Entre les seccions d'aquest any: una sobre Star Wars amb paròdies i relectures per homenatjar la saga; la dedicada als petits "perquè vegin pel·lícules que s'allunyin de l'estètica Disney"; una batalla de programadors; un especial terror i una altra sobre sexe: "pluja daurada".

"A mi, el cinema no m'agrada", va assegurar l'il·lustrador Juanjo Sáez (Arròs Covat), membre del jurat d'aquest any. "No entenc com alguna cosa que es pot explicar en deu minuts se li dedica una hora i mitja. Els curts són sintètics i condensen la informació", va dir el dibuixant amb un to sorneguer. Barrueco va acusar les institucions de no valorar el Mecal: "Tenim més reconeixement a fora que aquí, on no se'ns tracta com mereixem" i va recordar que el certamen, amb un pressupost de 120.000 euros, aquest any no havia rebut ajudes. "Si en les edicions anteriors fèiem malabarismes, aquest any haurem de fer surrealisme", va dir.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Logo elpais

Ya no dispones de más artículos gratis este mes

Suscríbete para seguir leyendo

Descubre las promociones disponibles

Suscríbete

Ya tengo una suscripción