_
_
_
_
AGENDA

Matemàtiques i humor absurd

BARRIBROSSA

Fins al 10 d'abril

www.espaibrossa.com

Fa50 anys que el moviment literari Oulipo va revolucionar l'escriptura a força d'utilitzar la paraula com a material sonor i unir matemàtiques i humor absurd. Segons Vicenç Altaió, director de l'Arts Santa Mònica, els oulipians defensaven que la imaginació no és una utopia sinó una combinació de música i números. Joan Brossa va fer de la imaginació i dels poemes visuals la seva bandera. Era normal que el col.lectiu nascut a París fos present a la vuitena edició del BarriBrossa: 11 dies plens d'activitats teatrals gratuïtes —circ, exposicions, màgia, dansa, poesia, música, audiovisuals i teatre— que inclouen nou estrenes absolutes en sengles espais de Ciutat Vella (entre els quals es troben per primera vegada el Palau Moja i la seu de Foment de les Arts i del Disseny (FAD).

Barribrossa homenatja el grup Oulipo i l'energia creativa de Montserrat Abelló

Segons Herman Bonnín, director del Brossa Espai Escènic (que al setembre es traslladarà a l'edifici històric de la Seca) el festival segueix fidel a l'esperit d'"estar vinculat al territori mitjançant les diverses seus, aportar llum a coses oblidades i fer visibles moviments, persones i iniciatives que han passat desapercebudes". Bonnín va explicar en la presentació del festival, amb el suport d'escriptors afins a l'oulipisme com ara Marc Hac Mor, Ester Xargay, Ricard Ripoll i Màrius Serra i representants d'institucions com Oriol Esquerre (Institució de les Lletres Catalanes), Jordi Martí (Icub) i Francesc Guardans, del Conca, que per primera vegada col·labora amb aquest festival brossià.

Una altra de les protagonistes d'aquesta edició serà Montserrat Abelló (de 93 anys), figura clau de la poesia catalana, que ha influït tant al món de les lletres com al de l'escena. Un recital inspirat en la seva obra Contra el caire del temps es podrà veure organitzat per la ILC (Palau Moja).

Entre les activitats programades destaquen l'estrena de l'obra Salflorvatge, una barreja de poesia i botànica d'Ester Xargay (Macba); el projecte multimèdia Les naixences latents, de Ricard Ripoll (Museu Picasso); Llorenç Barber i Montserrat Palacios posen en escena Pomelo o la instrucción como arte a partir del llibre Pomelo de Yoko Ono (Macba); el joc amb paraules de Verbalia 2.0, de Màrius Serra; una versió teatral poc ortodoxa de Hamlet i La Travessia, una obra de dansa i teatre sobre tot el que passa a la cantonada d'un carrer de qualsevol ciutat (Convent de Sant Agustí). També està programada la visita a l'exposició Salvat-Papasseit poetavantguardistacatalà (Santa Mònica) que permet conèixer la biografia d'aquest poeta vinculat al moviment Oulipo.

L'edició d'aquest any compta amb 30.000 euros de pressupost (igual que l'any passat). El 50% l'aporta l'Icub i la resta es divideix entre el Macba, el Museu Picasso, l'Espai Brossa i el Conca, aquest últim amb una xifra encara per determinar.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_