_
_
_
_
AGENDA

Els titelles tensen els fils

TOT FESTIVAL de Titelles

i de Teatre d'Objectes de Barcelona

Poble Espanyol, 18-27 de març

Compte enrere per a la gran invasió dels titelles! Demà divendres arrenca al Poble Espanyol la segona edició del Festival de Titelles i de Teatre d'Objectes de Barcelona (TOT FESTIVAL), que s'estendrà fins al dia 27. A la convocatòria, que pretén apropar el teatre de titelles en la seva expressió més artística i innovadora a un públic ampli, amb espectacles capaços de seduir tant a nens com a adults i sempre amb la qualitat i el rigor en primer terme, la novetat és el fitxatge com a director de l'expert titellaire, mestre del gènere i secretari general de la Union internationale de la Marionette (UNIMA), l'associació de titellaires que precisament el 2011 fa 80 anys. Dilluns 21 se celebra el Dia Internacional del Titella, amb el qual el festival ha volgut coincidir.

Al programa del TOT, hi figuren espectacles molt interessants. És el cas d'un que prové de Bèlgica, Geneviève, si chaste, si pure, que narra la història medieval de Genoveva de Brabante, acusada falsament d'adulteri i que, segons explica la llegenda, va viure en un bosc de les Ardenes amparada per un cérvol (deu ser per les banyes). Semblaria un assumpte poc adequat per als nens, però l'argument de la Blancaneus és encara pitjor, i a la Genoveva, a més, la van fer santa. L'obra combina titelles i òpera.

D'òpera també n'hi ha, per descomptat, a la versió per a titelles de Carmen de la companyia Bambalina Teatre Practicable, avalada per la menció especial del jurat del festival de Titelles de Lleida. Una altra de les grans cites del TOT és la versió de Teatro Silfo d'El petit príncep de Saint-Exúpery.

Però, segons l'organització, els veritables dos plats forts del festival són el multipremiat muntatge iranià The Earth and the universe, que presenta en titelles el monumental Masnavi, del poeta sufí Rumi, sis volums de cobles espirituals considerades com el Corà persa. Quasi res. Ho dirigeix una dona, Zahra Khiali.

L'altre muntatge únic és el dels israelians The Train Theater, A touch of light, basat en la vida de Louis Braille (1809-1852), creador del sistema de lectura per a invidents que porta el seu nom (ell mateix va perdre la vista als tres anys quan es va clavar un punxó a l'ull que li va provocar una infecció que li va passar a l'altre). Cal destacar, també, la presència de Jordi Bertran amb l'espectacle L'alè dels fils.

El festival, que presenta 12 companyies, inclou per primera vegada un TOT Off a l'aire lliure, cercaviles, tallers en família de construcció de titelles i debats professionals.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_