_
_
_
_
AGENDA

'Urgent!', bandera de la desprogramació

URGENT!

CCCB

Entrada lliure, per ordre d'arribada

Als museus es planifica amb tant de temps que l'actualitat perilla". Aquesta és la idea sobre la que Isaac Monclús es basa per dirigir Urgent!, una nova proposta que s'estrena dissabte al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i que presentarà cicles per abordar la realitat més immediata que es programaran a menys de 3 mesos vista.

La primera sessió, Diners. Un problema global a la butxaca vol donar un pas més al tema del que més parla tothom a tot arreu. "Volem reaccionar amb capacitat de sorpresa", explica Monclús. El cicle s'ha organitzat en dos mesos i començarà amb la presentació de Dyndy-Enginyeria del Futur dels Diners, un projecte on Jaromil Rojo i Marco Sachy plantegen alternatives al capitalisme basant-se en experiències de microfinances i monedes complementàries locals.

Quan el van convidar al CCCB, el filòsof, crític d'art i teòric de la comunicació Boris Groys va proposar donar un altre punt de vista a la constel.lació art, mercaderia i mercat, que ajudarà a aclarir les idees en temps de revoltes en el debat sobre la propietat intel.lectual.

Kike García i Xavi Puig, artífexs del diari satíric electrònic El Mundo Today, dispararan un arsenal de notícies falses per moderar una conferència-espectacle articulada al voltant de les intervencions d'Isidro López (coautor de Fin de ciclo, 2010), l'assagista i performer Sayak Valencia (Capitalismo Gore, 2010), la poeta María Eloy-García (Cuánto dura cuánto, 2007) i el periodista Antonio Baños, (La economía no existe, 2009), que, com explica Monclús, faran "petits monòlegs amb les idees amb què ens atabalen als telediaris".

De la banda sonora, amb els diners com a leitmotiv, se n'encarregarà la banda de pop àcid madrilenya Los Punsetes, batejada en honor al divulgador científic, que no desentonarà amb la ironia de lletres com la de Dinero, els garatgers Surfing Sirles, el duet de pop electrònic Hidrogenesse i els cabareters Boncompain. Tots combinaran temes propis amb versions especials per a l'ocasió, com Money, money, Money dels Abba o Money, that's what I want de The Beatles.

De les altres tres sessions d'enguany no se'n sap res, tot i que Monclús deixa caure que el neoludisme, que investiga el perill del totalitarisme cibernètic, té tots els números. I cita Nicholas Carr —el seu llibre Superficiales. ¿Qué está haciendo Internet con nuestras mentes? (Taurus) s'acaba de publicar en castellà— i Jaron Lanier —paradoxalment, un dels gurus de la cultura digital—, que l'any passat va publicar a Random House You are not a gadget ("Vostè no és un gadget").

El bateig d'Urgent! ha comptat amb la col.laboració del col.lectiu Producciones Doradas, que dissabte presentarà l'onzena entrega de la publicació monogràfica i amb aires artesanals Doropædia, que també està dedicada. Aquesta "enciclopèdia daurada", formada per diversos CD amb cançons, textos, imatges i vídeos, es repartirà al llarg de la sessió.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_