_
_
_
_
_
AGENDA

L'Hipnotik accentua la vocació social

HIPNOTIK FESTIVAL

Centre de Cultura

Contemporània. 18 de setembre,

de les 12 a les 23.15 hores.

I ja en són set. El que podem considerar com a festival oficial de hip-hop a Barcelona, l'Hipnotik, torna a tenir cita amb la paraula rimada i amb els seus seguidors, aquesta vegada al CCCB, i durant només una sessió. El Festival, de mica en mica, va agafant la mida idònia i respon a la situació espanyola del gènere, que ja fa uns anys que ofereix els mateixos artistes referencials. En aquest sentit, obre les seves mires incloent a Morodo, un dels pocs artistes espanyols que barreja el hip-hop amb la tradició jamaicana.

Però no és l'única novetat: aquest any, el lema del festival és Hip-hop sense fronteres i planteja l'apropament del gènere a cultures com l'aràbiga. De fet, a l'apartat de conferències es dissertarà sobre les relacions entre el hip-hop i l'Islam.

La preocupació social del festival es manifesta també en una sèrie d'activitats per aconseguir la integració dels col.lectius marginals. En destaca el taller que el productor Dive Dibosso (7 Notas 7 Colores, la Mala, Frank T o Falsa Alarma) portarà a terme al centre penitenciari de la Roca del Vallès. A més, l'Hipnotik aposta per la salut pública i, encara que sembli una mica sorprenent, el concurs d'escriptors de grafits es dedica aquest any a la lluita contra el tabac.

El tradicional concurs de recitadors ("batalles de galls"), enguany dotat amb 3.000 euros de premi, i les competicions de ball arrodoneixen el nodrit programa del festival. Pel que fa als concerts, el turntablista DJ Qbert demostrarà la seva habilitat amb els plats. Més tradicionals, els sevillans SFDK, pesos pesants de l'escena nacional, presentaran el seu darrer treball, Siempre fuertes 2. Els locals Chacho Brodas formen la part central del cartell, on no s'ha d'oblidar la presència d'un altre col.lectiu instrumental: Skratch Comando, o de Crew Cuervos i De Alema.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_