_
_
_
_
AGENDA

Pel.lícules a la recerca d'espectador

I JORNADES DE CINEMA

URGENT

Cinema Alexandra. Barcelona

Del 18 al 30 de juny. Diversos

horaris. 2,5 euros la sessió

http://cineurgente.es

El cine és un art i és, també, una indústria. La part industrial sovint es menja els ideals artístics i, sobretot, margina aquelles obres que a ull de la indústria no tenen possibilitats comercials, és a dir, de poder fer negoci. Les noves tecnologies, però, han eixamplat com mai fins ara la possibilitat d'accedir al cinema com a mitjà d'expressió artística, amb o sense la complicitat de la indústria. Que el producte final arribi al destinatari, l'espectador, és ja una altra cosa. Un grup de cineastes amb pel.lícula sota el braç però sense pantalla on exhibir-la ha trobat a través de les xarxes socials la solució: les Jornades de Cinema Urgent, una iniciativa, amb voluntat de continuïtat, dels mateixos directors per mostrar les seves obres al públic en un cèntric cinema de la xarxa comercial de Barcelona: l'Alexandra.

A partir de demà i fins al 30 de juny una cinquantena de pel·lícules que no han trobat qui les exhibeixi buscaran els seus espectadors en les I Jornades de Cinema Urgent. Llargmetratges, migmetratges i curtmetratges, ficció, documental social, experimental, polític, retrats, diaris íntim... Formats i gèneres diversos per a una programació heterogènia i alternativa de cineastes que treballen tant dins com fora de la indústria.

A la sessió de clausura es mostrarà el migmetratge Crónicas de la urgencia, un treball col·lectiu de tots aquells cineastes que hagin sentit la urgència de participar en el projecte després de la crida feta pels organitzadors perquè mostrin, en forma de diari o retrat, la seva visió d'algun dels aspectes del moment que vivim.

Mostrar el cinema independent que normalment es queda fora dels circuits d'exhibició i estimular la creació al marge de la indústria és el propòsit que persegueixen.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_