_
_
_
_
AGENDA

Recomanem...

Dilated Peoples, 'Platanov', John Irvin, 'Tres dones i...', Suquet de l'Almirall

'HIP-HOP' Dilated Peoples

per LUIS HIDALGO

Un grup que viu el present sense oblidar les seves arrels. Dilated Peoples és un grup de hip-hop al qual mirar la vella escola no els immobilitza sinó que més aviat els dóna embranzida i força. Clàssics de butxaca però influents, bona part dels grans productors reputats i recitadors amb pedigrí han col.laborat amb ells. Fins i tot Capleton, figura del dancehall jamaicà. (Apolo. Dijous 3, 21.00 hores).

TEATRE 'Platonov'

per BELÉN GINART

Platonov. La mestria de Txèkhov per guaitar en l'ànima de l'home i treure'n a la llum les ombres i les grandeses, com ho fa en aquesta obra de joventut, és en si mateixa un reclam suficient. Les raons es multipliquen per l'ambició de l'espectacle, adaptat per Juan Mayorga, dirigit per Gerardo Vera i amb un repartiment extraordinari de 18 actors, entre els quals destaquen Pere Arquillué, Mònica López i Carmen Machi. (Teatre Nacional de Catalunya, del 4 al 20 de juny).

LLIBRES John Irving

per CARLES GELI

Des de l'inici de la humanitat, l'home ha volgut sempre que li expliquin històries. Doncs un dels millors fent-ho, John Irving, pare d'El món segons Garp i Una dona difícil, serà a Barcelona per parlar d'aquesta màgica facilitat en ell a partir de L'última nit a Twisted River (Edicions 62; Tusquets en castellà). La seva (ja) novel.la 12 és la història d'un pare i un fill que mata, per error, l'amant del comissari del poble. Atrapats, ja? (Biblioteca Francesca Bonnemaison. Dimecres, 9, 19 hores).

TEATRE 'Tres dones i ...'

per BEGOÑA BARRENA

Últimes funcions d'un dels èxits de la temporada a la Villarroel; una versió de la Caputxeta vermella amb tocs fantàstics, en tots els sentits, de Javier Daulte; una comèdia delirant amb uns intèrprets divertidíssims i un flaixbac antològic de la mà de Carol López; un muntatge que respon a la pregunta de: per què la mare de la Caputxeta envia la nena a casa de l'àvia i no hi va ella mateixa? (Tres dones i un llop. La Villarroel, fins al 6 de juny).

Comprar i beure

RESTAURANT

Suquet de l'Almirall

per ANA PANTALEONI

Paella DO Barceloneta. Quim Marquès, del restaurant Suquet de l'Almirall de Barcelona, aposta per la paella ben feta seguint la recepta tradicional amb tècniques culinàries actuals. "Hem recuperat un arròs típic del barri de la Barceloneta", explica Marquès, que, juntament amb el seu germà de cuina, encara que no de sang, Manel Marquès, ha presentat Cuina Marinera, de Columna Edicions, un llibre de cuina de costa catalana.

Per primera vegada en quinze anys, el restaurant Suquet de l'Almirall ja serveix paella —cuinava diferentes arrosos però mai paella—, ara es tracta d'un plat amb gambes fresques, nyora i estragó fresc, entre altres ingredients. La paella es serveix en racions per a dues persones i numerada. Ja han superat les 1.500 en sis mesos.

Tanmateix, Marquès no forma part de la nova associació que s'ha presentat aquesta setmana, Barceloneta cuina. El seu objectiu també és lluitar per preservar i defensar la gastronomia d'aquest barri de Barcelona.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_