_
_
_
_

Agenda

Teatre, exposicións, concerts

'Dictadura-

Transició-Democràcia'

Xavier Albertí i Lluïsa Cunillé, Roger Bernat, Jordi Casanovas, Nao Albet i Marcel Borràs han creat aquesta obra en la qual fan una anàlisi sociopolítica de l'any que van néixer a través de personatges de la seva mateixa edat en l'actualitat. Un recorregut per la història dels anys seixanta fins als noranta. (Teatre Lliure. Fins al 2 de maig. Entre 15 i 24 euros).

'Còmica vida'

Arriba a Barcelona aquest muntatge, creat per Joan Lluís Bozzo i estrenat a Girona, després de la seva gira per tot Espanya. Els protagonistes, Pep Cruz, Noël Olivé i Jordi Coromina, estableixen diàlegs sarcàstics i tendres pel pati de butaques. (Teatre Romea. Fins al 16 de maig. Horaris segons els dies. Entre 19 i 27 euros).

'Chocolat'

Divinas van ser tres pin-ups que es van fer famoses amb la cançó que promocionava una xocolata. El millor trio vocal dels EUA ens transporta als anys trenta en una obra dirigida per Martí Torras plena d'homenatges a clàssics del cinema i la música de l'època d'autors com Glenn Miller o Duke Ellington. (Teatre Capitol. Fins al 25 d'abril. 21 hores, 24 euros).

Fira Teatre Infantil Igualada

El proper dimecres arrenca la 21a edició d'aquesta fira on se cita a 60 companyies que duran a terme més de 140 representacions entre espectacles de sala i de carrer i tallers. Entre les obres que aterren en aquesta ciutat, hi haurà estrenes com les de Gong Teatre Musical Infantil, Sandra Rossi i Taller del Parc. (Fira Teatre Infantil Igualada. Del 14 al 18 d'abril. 8 euros).

'Amb Pamuk per Istanbul'

Aquesta exposició presenta un retrat de la ciutat on va néixer el premi Nobel de Literatura inspirat en textos de l'escriptor turc. (Palau Robert. Del 14 d'abril al 31 de juliol. Gratuït).

'Santes Creus. De monestir

a monument 1821-1921'

L'exposició fotogràfica mostra l'evolució del monestir, del 1821 —quan van començar a ser desamortitzats els terrenys del voltant— fins a l'any 1921 en què es va declarar monument nacional. Les imatges d'escenes familiars, costumistes i quotidianes són testimoni privilegiat de les transformacions de l'edifici. (Museu d'Història de Catalunya. Fins al 16 de maig. Gratuït).

'Aquaticòfons'

Gotes, bombolleig, capbussó, rierol... Guillermo Fernández proposa una reflexió sobre els sons de l'aigua produïts per diferents artefactes. Entre la instal·lació artística i la demostració científica. (Museu Agbar. Cornellà de Llobregat Fins al 9 de maig. Gratuït).

Nou llibre de Francisco

González Ledesma

L'escriptor torna a l'Oest de la mà del seu alter ego Silver Kane, que firma la novel.la La dama y el recuerdo (Planeta). (Casa del Llibre, Barcelona. 12 d'abril, 19 hores).

Homenatge a Iván Zulueta

El CCCB realitza un acostament a l'obra de l'autor amb el programa Els súper 8 d'Iván Zulueta que recull la seva obra cinematogràfica menys coneguda. També es projectarà el documental d'Andrés Duc Iván Z, en el qual Zulueta trenca el silenci que havia mantingut fins ara davant dels mitjans i ens parla de les seves passions i obsessions. (CCCB, Barcelona. 13 d'abril. Des de 3 euros).

Trenta anys de Llantiol

Aupa Quarter, un grup de corda gens convencional que tant aviat pot interpretar jazz com música balcànica o rock, celebren els 30 anys d'aquesta mítica sala barcelonina. (Teatre Llantiol, 10 d'abril, 20.00 hores. 10 euros).

Mecal 2010

Bèlgica serà el país convidat del Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona, Mecal, d'aquest any. Després de rebre 3.500 curts, Roberto Barrueco, el director del certamen, n'ha seleccionat 400 de 30 països que es podran veure durant el festival. Bèlgica serà representada per dues escoles d'animació: La Cambre i Kaska, així com un panorama del curtmetratge dels últims anys. Els curts d'Éric Rohmer; la jornada dedicada a vampirs, ovnis i zombis, —el dimarts 13—; Back to the future, on es mostra com s'ha imaginat el futur en el cinema i Green Porno, la sèrie on Isabella Rossellini explica el comportament sexual dels animals disfressada, formen les diferents seccions. (Mecal 2010.

Concerts

Dijous 8

Amarg Fusion. Interessant fusió de la música bereber tradicional amb els ritmes moderns del jazz, el reggae o el blues africà. El conjunt marroquí obre així un nou cicle de Músiques de la Mediterrània. (Sala Razzmatazz, 21 hores. 5 euros).

Divendres 9

Visca Barcelona Pop. Trobada de grups dels 80 i actuals per establir les relacions entre la Barcelona pop de totes dues èpoques. Debat, música i lectura de textos de Francisco Casavella. (CCCB. Barcelona, de 18 a 24 hores. 3,6 euros).

Top models. Amb la música negra al retrovisor, els Top Models barcelonins —els germans Gil de Matamala, Brighton 64, etcètera— tornen després de dos anys de silenci. (Sidecar. Barcelona, 22.30 hores, 6 euros).

Diumenge 11

Macromassa. Reaparició del duet més inclassificable i marginal de Barcelona. Presentaran Macromassa presenta Armas Mosca. (Heliogàbal. Barcelona, 21 hores. 5 euros).

Dilluns 12

Noches en los jardines de España. Rafael Frühbeck és reconegut com una autoritat en la interpretació d'obres de Manuel de Falla. El director d'orquestra torna amb la Filharmònica de Dresden per interpretar la música d'Albeniz, Falla i Brahms. (L'Auditori. Barcelona, 21 hores. A partir de 18 euros).

Dimecres 14

Dick Dale. Gràcies a Pulp Fiction, Dick Dale ha viscut una cinquena joventut, tant ell com la música surf que practica. Ara, ofereix l'oportunitat de veure'l en directe. (Apolo. Barcelona, 21 hores. Entre 22 i 25 euros).

Melody Gardot. Al seu segon treball, My One And Only Thrill, la cantant presenta una barreja de ritmes llatins, blues i cançons d'amor suggerents. (Palau de la Música, Festival del Mil·lenni, 21 hores. De 18 a 39 euros).

Raphael. Després de 50 anys en el món de l'espectacle, el cantant de Linares torna a l'escenari per fer un homenatge a tots els seus seguidors. (Liceu, Barcelona, 21 hores. Des de 111,60 euros).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_