_
_
_
_
AGENDA

Els tres llops de la Caputxeta

López porta al teatre català la versió contemporània del conte popular

TRES DONES I UN LLOP

Teatre La Villarroel. Des del 3

d'abril fins al 6 de juny. 18.30,

21.00 i 21.30 hores segons els

dies. Entre 22 i 26 euros.

Vet aquí una vegada, una nena molt bonica a qui la seva mare havia fet una capa de color vermell, i la portava tant i tant sovint que tothom li deia Caputxeta Vermella. Un bon dia, la mare li demanà que portés uns pastissets a la seva àvia, que estava malalta i vivia a l'altra banda del bosc...". Com pot ser que una mare enviï la seva filla a l'altra punta del bosc sabent que hi ha un llop rondant pels voltants? Això és el que es va preguntar Javier Daulte abans de començar a escriure Caperucita, text original sobre el que s'ha basat Carol López per portar a l'escenari Tres dones i un llop, que arrenca a La Villarroel dissabte, encara que l'estrena oficial estigui programada per al dia 14.

Segons la directora, "l'obra està basada molt lleugerament en La Caputxeta Vermella, i l'espectador la pot estar veient sense pensar en el conte popular". La Caputxeta és una noia (Mireia Aixalà) que viu angoixada pel delicat estat de salut de la seva àvia (Amparo Moreno), a qui estima potser més que a la seva pròpia mare (Carme Pla). El llop: un noi bojament enamorat (Roger Coma) a qui l'obsessió per la noia convertirà en un monstre. Però en aquesta Caperucita de Daulte tots els personatges poden acabar convertits en licantrops: una mare borratxa que la seva pròpia filla ha de mantenir, i la relació possessiva d'una àvia amb la seva néta, que no deixa que ningú més se l'estimi.

Una història de terror, sorpresa i il.lusió, amb tantes interpretacions possibles com espectadors, que ni els propis actors acaben d'entendre del tot: "És un text carregat de simbologia i emocions", comenta Coma, "on uns personatges estan abduïts per altres, i costa identificar-s'hi". L'objectiu de l'autor quan l'estrenà l'agost passat a Buenos Aires era precisament aquest: generar preguntes i debat a partir d'un senzill conte popular.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_