_
_
_
_

Agenda

Concerts, música, teatre...

CONCERTS

- Amb una trajectòria musical avalada per 18 àlbums d'estudi gravats en els darrers 22 anys, el cantant nord-americà Michael Bolton porta les seves cançons al Palau de la Música. (Avui, 21 hores).

- El cantautor del Penedès Cesk Freixas és l'encarregat d'obrir el programa del Festival de Cançó Barnasants, on presentarà el seu darrer disc, La mà dels qui t'esperen . (Divendres, 15).

- Els músics Pierre Boussaguet, Ignasi Terraza i Esteve Pi homenatgen el jazzman Tete Montoliu dins dels actes d'aniversari de la sala barcelonina Jamboree. (Divendres, 15).

- Els barcelonins Manel i el cantautor i lletrista Joan Miquel Oliver , lletrista dels mallorquins Antònia Font, actuen junts en un concert al Palau de la Música. (Divendres, 15 i diumenge, 18).

- Pop en català i alternatiu influenciat per bandes com Death Cab for Cutie. Aquesta és la proposta que la banda barcelonina Raydibaum oferirà a la Sala Clap de Mataró. (Dissabte, 16).

- L'Auditori Municipal de Terrassa acull en concert la banda catalana La Porta dels Somnis . La sala del Vallès s'omplirà dels ritmes de la seva proposta pop-rock . (Dissabte, 16).

- L'excomponent i fundador del grup Los Secretos, Enrique Urquijo , actuarà en directe a la Sala Be Good de Barcelona amb la cantant folk Sílvia Tosca. (Dissabte, 16).

- La cobla i la cançó espanyola sonaran en un concert a L'Auditori amb la veu de la cantant malaguenya, Diana Navarro. (Diumenge, 17).

- La banda finlandesa de heavy Stratovarius presentarà en directe el seu últim disc, Polaris , acompanyada d'altres grups com els Mystic Prophecy i els Tracedown a la sala barcelonina Razzmatazz. (Dilluns, 18).

- El músic català Carles Sanjosé, més conegut com Sanjosex , ofereix un concert on presentarà el seu darrer disc, Al marge d'un camí , a la sala Heliogàbal del barri de Gràcia. (Dimecres, 20).

MÚSICA

De Víctor Manuel a Zenet, passant per Quimi Portet, Jabier Muguruza o Marc Parrot. Així és com la quinzena edició del Festival de Cançó Barnasants fa que els cantautors ja consagrats i els de nova fornada comparteixin cartell en un festival que compta amb noranta- set actuacions en sales barcelonines i dels voltants. Demà (15 de gener) el cantautor del Penedès Cesk Freixas és l'encarregat d'obrir la programació presentant el seu tercer àlbum, La mà dels qui t'esperen , a L'Auditori. Durant els dos mesos que dura el Festival, també hi ha previstes propostes internacionals com les dels italians Maria Pierantoni Giua i Roberto Vecchioni, el folk de Carlos Mejía Godoy des de Nicaragua i els sons portuguesos de Maria de Medeiros. Raimon o Lluís Gavaldà són alguns dels representants dels Països Catalans. Festival Barnasants. Del 15 de gener al 28 de març. Diversos espais.

ART

La galeria barcelonina Gràcia Arts Project (c/ Sant Honorat, 11) presenta l'exposició col·lectiva Luso in Cat d'artistes portuguesos, i que gira al voltant del seu punt de vista sobre la societat catalana. El projecte, que s'inaugura avui a A Casa Portuguesa (Verdi, 58), té la intenció de presentar les il·lustracions, fotografies, escultures i fins i tot instal·lacions i performance de diversos artistes procedents del nostre país veí. La fusió entre la fotografia i l'art digital de Joel de Almeda, la crítica social de Nuno Carvalho, l'art tèxtil amb records de tradició d'Inês Santiago o les il·lustracions amb missatge de Filipa Pontes són una breu representació dels catorze projectes que podrem trobar a la seu de la galeria al barri de Gràcia. A més, hi ha programades activitats al voltant de la mostra durant el mes de gener, com la "Nit de contes" (divendres, 22) i els tallers d'enquadernació artesanal i bijuteria del paper (dissabte, 23). Luso in Cat. Galeria Gràcia Arts Project. Fins al 30 de gener.

TEATRE

American Buffalo és "una tragicomèdia extraordinàriament ben construïda i dialogada, plena de vigor i veritat", diu l'actor i director Julio Manrique que firma la nova posada en escena d'aquesta peça, l'emblemàtica del dramaturg nord-americà David Mamet, que s'estrena aquesta nit al Teatre Lliure (Espai Lliure, fins al 14 de febrer).

A l'obra, el protagonista, Donny Dubrow, protagonista d'una botiga d'objectes de segona mà, alliçona el seu jove aprenent, Bob, sobre com s'ha de comportar un home autònom, fort i íntegre. Però el dimoni, que apareix sota el pseudònim de Teacher, el visita i el tempta perquè traicioni tots els seus principis i renuncia a la moral a canvi dels beneficis. El Macguffin de la història, l'element desencadenant, és una moneda amb un búfal al dors que s'ha venut per un valor inferior al que posseix i que Don i Teach intentaran recuperar. "Es podria pensar que Don, Bob i Teach són només tres desgraciats planejant un robatori que fa olor de fracàs des del començament", assenyala Manrique, "però Mamet aconsegueix que ens hi puguem reconèixer tots". American Buffalo (1975) va fer conèixer Mamet internacionalment i al 1980 la va muntar Al Pacino. El muntatge de Manrique, aquí en la seva cada cop més consolidada faceta com a director (la posada en escena que va fer de La forma de las cosas va ser un gran èxit), l'interpreten Ivan Benet (Don), Marc Rodríguez (Teach) i Pol López (Bob). La traducció al català és de Cristina Genebat i l'escenografia de Lluc Castells. American Buffalo la va muntar Jordi Mesalles al 1993.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_