_
_
_
_
_

Agenda

Concerts, Màgia, Teatre...

CONCERTS

- Nochebuenapop. És la nit de Nadal i el Depósito Legal de l'Hospitalet de Llobregat ho celebra amb una sessió especial dels DJ residents Tini i Monamí. (Avui, 23 h).

- Napster Killed The Video Star. Les millors mescles de la dècada, amb l' indie i el pop electrònic més ballable, arriben al Razzmatazz de la mà dels Buffetlibre DJ. (Avui i demà).

- Nadals amb Louie Austen . El crooner austríac actua a la Sala BeCool per Nadal. Trenta anys de trajectòria per un cantant amb un estil que barreja la seva veu amb sons experimentals. (Divendres 25).

- Concerts de l'Orfeó Català. Tradicional concert de Sant Esteve. A la primera part, els cors infantils interpretaran nadales i cançons tradicionals catalans i, a la segona, els adults i l'Orquestra Barroca Catalana obres de Johan Sebastian Bach, nadales populars i El cant dels ocells (Dissabte 26).

- Ivanow Jazz Group . El nonet de swing acaba l'any del seu desè aniversari amb el concert Swinging Christmas , a l'Apolo. (Dissabte 26).

- Orque stra Filharmònica de Szeged. L'orquestra, amb solista i parella de ball, interpretarà els valsos, les marxes i les polques més reconeguts a la Gran Gala Strauss , un clàssic de cada Nadal, que atrau un públic de moltes edats. (Dissabte 26).

- Alabama Gospel Choir . La reputada formació de 25 veus porta els seus cants espirituals al Palau de la Música des dels Estats Units, i interpretarà himnes tan coneguts i influents com Oh happy day . (Diumenge 27).

- Canteca de Macao. Els nou integrants del grup de mestissatge arriben a la Sala Apolo després d'una gira per mig món que ha despertat un gran interès. (Diumenge 27).

- Fangoria . El duet presenta en el Festival del Mil·leni els temes de la seva última creació, Absolutamente , el novè àlbum d'estudi del grup. (Dilluns 28).

- Cor, Ballet i Orquestra de l'Exèrcit rus de Sant Petesburg . El conegut com a primer exèrcit de pau interpreta el seu repertori la nit abans que acabi l'any amb un centenar d'artistes sobre l'escenari. (Dimecres 30).

SOLIDARITAT

Les festes de Nadal són temps d'excessos, però també de solidaritat i bones accions cap a les altres persones. Amb la intenció que puguem posar en pràctica el nostre costat més solidari durant aquests dies, uns 70 artistes -Dagoll Dagom, La Cubana, Ojos de Brujo, Mayte Martín, Los Sirex, els cantants i ballarins del musical Hoy no me puedo levantar , Los Manolos, Mònica Green i un llarg etcètera- s'han unit per participar en el primer espectacle-marató benèfic Ningún niño sin juguetes , que neix per aconseguir que tots els nens barcelonins tinguin una joguina per Reis. Organizat pel presentador i showman Toni Rovira, el preu de l'entrada serà, simplement, una joguina. Ningún niño sin juguetes. Sala Apolo (29 de desembre, entre les 16.30 i les 23 hores).

TEATRE

Tot són números. El que pesem, el que mesurem, el que paguem... quasi bé tot el que ens envolta es pot quantificar. És a partir d'aquest concepte que Comediants es posa a comptar a l'espectacle que diumenge presenta al Teatre Romea de Barcelona, on es podrà veure fins al 24 de gener Num3@lia , una mescla de teatre, circ, dansa i música amb l'objectiu d'aconseguir fer entretingudes les matemàtiques per a nens i grans. Amb guió de Jaume Bernadet, Roger Julià i Joan Font, el muntatge explica el procés d'aprenentatge d'un nen anomenat Iu que entra en el món dels números on coneix Dospierre i Sudoku, dos éssers que li ensenyen la importància de les xifres a la nostra vida. Pensat per a nens a partir de 3 o 4 anys, el muntatge incorpora una pantalla d'on entren i surten els actors (Maria Casellas, Ramon Giró i Jordi Vidal), i que alhora serveix com a teatre d'ombres i suport audiovisual per a les operacions matemàtiques.

PASTORETS

El Nadal és sinònim de representacions populars com els pessebres vivents o els pastorets. Força espais de Barcelona acullen adaptacions del clàssic de Josep M. Folch i Torres on els nostres herois de samarra i barretina fan cagar el tió i canten nadales amb els menuts de la casa. El Teatre del Raval (teatredelraval.com) presenta una versió de la peça on els pastorets, amb el públic, han de reunir un ramat d'ovelles després que l'Àngel de l'Anunciació l'hagi espantat. A partir de titelles (a la imatge), un avi explica als néts la història i la tradició al Teatre Tantarantana (www.tantarantana.com). Una altra opció són les representacions populars dels centres socials de barri, com el Teatre del Foment Martinenc (www.fomentmartinenc.org), el Foment Hortenc (www.fomenthortenc.org) o el Centre Moral de Gràcia (www.elcentregracia.cat), on veïns, actors i públic es confonen entre platea i escenari.

TEATRE CABARET

"Un elixir mental, un bàlsam vital i una dosi extra de música fresca" és com defineix el Teatre Lliure el nou espectacle d'Alfonso Vilallonga, Corazón Lengua. Vilallonga, a la vegada showman , trobador i baríton, crea un espectacle de cabaret on els protagonistes són la música, els jocs, la improvisació, però també la paraula, les imatges i les històries. L'artista posa la veu, el piano, la guitarra i l'acordió i mostra el talent musical que li ha permès ser l'autor de bandes sonores com la de la pel·lícula Mi vida sin mi , de Isabel Coixet. Corazón Lengua és una obra que segueix allò lúdic, burleta, canalla i tendre per transmetre l'ambient del cabaret. Corazón Lengua. Alfonso Vilallonga. Teatre Lliure. (25, 26, 27 i 30 de desembre).

TITELLES

A partir d'una simplicitat de mitjans acurada, la companyia Jordi Bertran presenta, al bell mig de Barcelona, un espectacle de titelles i objectes, L'alè dels fils . La companyia formada al 1987, i guardonada en diversos festivals arreu del món, presenta uns titelles decadents que interpreten personatges tan coneguts per tots com Edith Piaf, Ofèlia o Charlot, en una funció on busquen la raó de l'existència, en el seu cas els fils invisibles manipulats per un humà que els obliga a bellugar-se a un ritme imposat. L'alè dels fils. Companyia Jordi Bertran. Círcol Maldà. Fins al 17 de gener.

DANSA CONTEMPORÀNIA

Bill Robinson, Fred Astaire i ara Sharon Lavi. La màgia del claqué reviu en Epic la nova producció de Tapeplas que s'estrena el 29 de desembre al Mercat de les Flors. El director, coreògraf i ballarí jueu se serveix de la seva història personal, artística i cultural per crear un estil únic de dansa, on es fusionen els peus i el moviment rítmic en un llenguatge escènic molt característic. Catorze intèrprets ballen al ritme de la música mentre busquen un enllaç entre cultures ètniques i europees. Aquest segell particular del ballarí de claqué li ha fet guanyar el nom de contemporani i avantguardista a escala nacional i europea. (Epic. Tapeplas. Mercat de les Flors. Del 29 de desembre al 3 de gener) .

MÀGIA

"Res per aquí, res per allà", la típica frase que diuen els mags es farà sentir, segurament, més d'una vegada en els dos espectacles de màgia que ha programat el Teatre Gaudí de Barcelona per a aquests dies de Nadal i principi d'any.

Englobats sota el títol de Màgia del segle XXI, es podran veure de forma simultània al teatre barceloní. D'una banda, el muntatge per a tots els públics Il·lusionàrium recull les darreres grans il·lusions creades per la parella Aliskim & Lluna. A més, l'espectacle Cosas que pasan , creat pel mag Sasha i basat en la màgia, l'humor i la participació del públic, els tres pilars en els quals l'artista nascut a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina) basa la seva actuació. Il·lusionàrium i Cosas que pasan. Teatre Gaudí, Barcelona (Fins al 17 de gener).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_