_
_
_
_

Agenda

Concerts, teatre, espectacles...

CONCERTS

- Adrià Puntí . Adrià Puntí es diu Josep Puntí, però les seves cançons són les de sempre, clàssics imaginatius i impredictibles. Les presenta en Apol·lo amb el seu nou grup Desobedients (Avui, 21 hores).

- Soweto Gospel Choir . El cor de Gospel sud-africà omplirà el Palau amb els ritmes i les armonies de les millors veus de les esglésies de la comunitat de Soweto (Avui, 21 hores).

- Joaquín Sabina. El Palau Sant Jordi acull el cantautor madrileny que arriba a Barcelona per presentar el seu exitós nou disc Vinagre y rosas (Avui, 21.30 hores).

- Orquesta àrab de Barcelona i Omar Faruk . Omar Faruk, un dels exponents més clars de la fusió musical d'Orient i Occident, a L'Auditori (Divendres 18).

- Los Suaves. El grup de rock gallec arriba per presentar el seu darrer disc, Adiós, adiós (Divendres 18 i dissabte 19).

- El Canto del Loco. El grup madrileny tanca la seva gira Hasta Luego al Palau Sant Jordi. Convertiran el concert en un gran carnaval en què tot els fans hauran d'anar disfressats (Dissabte 19).

- Anni B Sweet, àlies de la cantautora Ana López, presenta la reedició del seu disc debut Start, restart, undo , que conté quatre temes nous, a la Sala Tijuana de Cornellà (Dissabte 19).

- The Dodos . Guitarra acústica i bateria per a unes melodies atrevides és la proposta de la banda de San Francisco que s'atura a la sala Be Cool, amb el seu àlbum Time to die (Dimarts 22).

- Es Reboster . Onze músics dalt de l'escenari de l'Apolo presenten el seu segon disc Wow (Diumenge 20).

- Jarabe de Palo. El so llatí i mediterrani de la banda liderada per Pau Donés presenta al Jamboree el llibre-disc Orquesta Reciclando , dotze anys després dels seus inicis a la desapareguda Sala La Boîte. (Dimecres 23).

FUSIÓ ESCÈNICA

La nova producció de Lluís Danés, Llits , s'estrena aquesta nit al TNC amb un muntatge que inclou una banda sonora de Lluís Llach, la primera des que va anunciar la seva retirada dels escenaris. L'espectacle, una mescla de teatre visual, circ, música i dansa, està protagonitzat pel cantautor Albert Pla en el paper d'un acròbata que es recupera d'una greu caiguda a l'hospital. Sobre l'escenari l'acompanyen la cantant Lídia Pujol, el músic Borja Penalba i un ample elenc d'artistes de circ com Alba Sarraute o Claudio Dorigo. Llits. Lluis Danés. Teatre Nacional de Catalunya. (Fins al 3 de gener).

'MERCADILLO'

A només una setmana dels Nadals, les propostes per trobar el millor dels regals es reparteixen per la ciutat. Avui Otras Cosas de Villarrosàs (Via Laietana, 64) inaugura el seu mercat-exposició, el Many Xmas , on vint joves dissenyadors de la plataforma Surtido venen articles enginyosos i singulars, un regal perfecte per aquestes festes. A més, hi podem trobar un arbre fet de televisors que projecta vídeos nadalencs fets amb Harinezumi, una diminuta càmera japonesa amb estètica de Super8. Un altra opció és el mercat El Zapato Rojo , que se celebra durant tot el cap de setmana al Convent de Sant Agustí. L'entrada només costa 1 euro, i ens permetrà triar entre les propostes de més de setanta dissenyadors que ens presentaran les seves creacions al ritme dels DJ's Contra la Fam. Fins al 20 de desembre.

TEATRE

Torna al Teatre Lliure (17 de desembre-10 de gener) un dels grans muntatges de la temporada passada, Rock'n'roll de Tom Stoppard amb posada en escena d'Àlex Rigola. Aquesta obra sobre la Primavera de Praga, l'estalinisme, el desencantament de les esquerres i les il·lusions de joventut va gaudir de gran èxit i va guanyar el premi de la crítica barcelonina al millor espectacle. Tot i la seva dimensió política i la forta càrrega dialèctica, amb nombroses escenes de discussions ideològiques, l'espectacle, una gran producció amb 14 actors i una impressionant escenografia, és molt emotiu -no deixa de ser també una peça sobre el poder subversiu del rock- i la interpretació és brillant.

ART

No és casualitat trobar un cotxe convertit en test al bell mig de la plaça dels Àngels. És la instal·lació Retroprogrès que l'artista mallorquí Carles Gispert presenta pel Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya. En la seva sisena edició, el festival que cada any ocupa el cap de setmana previ als Nadals, enguany s'allarga fins al 10 de gener per demanda popular. Les propostes d'uns 150 artistes, a més de tallers, cine, concerts i el tradicional mercat d'art i disseny reflexionen sobre el reciclatge i el medi ambient a través de l'art. Drap-Art'09 . Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. (Fins al 10 de gener ).

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_