_
_
_
_

Agenda

Cinema, dansa, circ...

Tots els colors del circ. La música de Pascal Comelade va acompanyar anit la inauguració de la 13a edició del festival de circ Trapezi de Reus, que se celebrarà fins diumenge. L'heterogeneïtat de tècniques i estils caracteritza el treball de les 51 companyies que assisteixen enguany a la cita organitzada per Jordi Aspa i Bet Miralda, els directors artístics d'un esdeveniment que, literalment, envaeix amb malabarismes, humor i equilibris els carrers, places i equipaments culturals reusencs.

La millora de les condicions de recepció ha portat a l'increment d'espais en aquesta edició, que entre els muntatges presentats n'inclou quatre produïts pel Centre d'Arts Escèniques de Reus. Just en acabar, Trapezi passarà el relleu al festival de Pallasses d'Andorra. Dilluns s'obrirà la tercera edició d'aquesta plataforma de referència internacional per copsar els matisos de l'humor fet per dones. La cita inclou tallers d'iniciació i de perfeccionament, conferències, taules rodones i una extensa programació amb prop d'una trentena d'artistes vingudes d'arreu del món. La veterania de la mestra britànica Nola Rae i la poètica energia de la catalana Alba Sarraute són dues petites mostres de la riquesa de l'oferta del festival, organitzat sota la direcció artística de la pallassa Pepa Plana i amb l'objectiu de compensar la poca presència de la dona en els circuits habituals del clown. Trapezi. Diferents places, carrers i espais de Reus. Fins al 17 de maig. www.trapezi.org / Festival de pallasses d'Andorra. Diferents espais d'Andorra la Vella. Del 18 al 23 de maig. www.festivalpallasses.com. -B. GINART

CINEMA

Món digital. Una festa a la sala Apolo obrirà el diumenge la 5a edició de DiBa, el festival de Cinema Digital de Barcelona. A més de les actuacions de Le Pianc, Los Carradine i Mujeres, a la sessió inaugural es presentarà (20 hores) Rumbo a peor, el primer curtmetratge dirigit per l'actor Álex Brendemühl.

Els curts són, precisament, els protagonistes d'algunes de les seccions més innovadores del festival, que també dedica part de la seva oferta a promoure treballs de l'escena local barcelonina i als videoclips més impactants, com el que ha dirigit Romain Gavras pel grup Justice. Festival Diba. Del 17 al 24 de maig. Diversos espais de Barcelona. Programació a www.dibafestival.com.

DANSA

Complicitats. El cicle de dansa bcstx, organitzat pel Mercat de les Flors i el Tantarantana, vol donar visibilitat a propostes artístiques arriscades que tenen difícil entrada en els circuits convencionals. A més, en aquesta entrega ofereix una mirada a la nova creació nodrida de tècniques del circ. En molts casos, les companyies que actuen a bcstx són grups emergents arribats de diversos països, malgrat que la presència de l'escena local segueix tenint un pes important. Entre d'altres, actuaran la catalana Ester Forment (aquesta nit al Tantarantana), la companyia Entremans i Maura Morales. Cicle de dansa bcstx'09. Del 13 al 31 de maig al Teatre Tantarantana (de les Flors, 22) i Mercat de les Flors (Lleida, 59). Barcelona. www.mercatflors.org. / www.tantarantana.com.

Tocant joguines. La primera edició del cicle de música d'avantguarda Music & Insolit aposta per la diversió. Així, aquesta cita vol sorprendre al públic amb projectes musicals que utilitzen instruments acústics no convencionals, com les joguines. El primer concert, programat per aquesta nit, serà a càrrec dels Cabo San Roque (imatge), que demostraran sobre l'escenari que fins i tot les rentadores tenen la seva musicalitat. El cicle, de periodicitat setmanal, s'allargarà fins a l'11 de juny i cada dijous li arribarà el torn a una nova proposta. Entre els que animaran les sessions figuren el grup Don Simón y Telefunken i l'heterodox Pascal Comelade. Concert inaugural de 'Music & Insolit' amb Cabo San Roque. 14 de maig, 19.30 hores. Espai Cultural Caja Madrid (Pl. Catalunya, 9). Barcelona.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_