_
_
_
_

La Rebotiga

Barcelona, Islam català, Puig i Ferreter

Una commovedora societat literària

Mary Ann Shaffer (1934-2008), bibliotecària i llibretera, va viure sempre envoltada de llibres i no va ser fins que va complir 60 anys que es va animar a escriure la seva primera i única novel·la, que la seva neboda, Annie Barrows, va acabar. El llibre s'ha convertit en un èxit editorial i ja s'ha traduït a 15 idiomes. Ara apareix en català, amb traducció de Marta Vilella. L'acció se situa a Londres, el 1946, on una escriptora busca un tema per al seu proper llibre i entra en contacte, a l'illa de Guernsey, amb una commovedora societat literària creada durant l'ocupació nazi.

La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey. Mary Ann Shaffer i Annie Barrows. Amsterdam. 312 pàgines. 15,50 euros

Islam català: recuperar la memòria històrica

La precarietat, l'incompliment de drets religiosos, la desigualtat jurídica respecte el cristianisme, la islamofòbia... Són problemàtiques que afecten les comunitats islàmiques de Catalunya i que Abdennur Prado exposa en aquest assaig. L'autor reclama la necessitat de recuperar la memòria històrica de l'islam a Catalunya i defensa els moviments progressistes que hi ha dins d'aquesta religió per canviar una situació que amenaça de conduir a una fractura social. Un llibre provocador on Prado, president de la Junta Islàmica Catalana, no s'està de criticar la gestió de la Generalitat en aquest assumpte.

El retorn de l'islam a Catalunya. Abdennur Prado. Llibres de l'Índex. 266 pàgines. 18 euros

Els relats de Puig i Ferreter, segon volum

Després de publicar L'home que tenia més d'una vida i altres relats, Cossetània treu ara el segon dels dos volums que reuneixen per primera vegada tota la narrativa curta del poeta, dramaturg i novel·lista Joan Puig i Ferreter. Aquest darrer volum, que es presenta amb el títol Una mica d'amor i altres relats, conté una narració inèdita fins ara, El misteri de la casa Blanc. L'edició i el pròleg d'aquest volum és a cura de Guillem-Jordi Graells.

Una mica d'amor i altres relats. Joan Puig i Ferreter. Cossetània. 304 pàgines. 18,50 euros

Quan Barcelona era una "ciutat captiva"

A partir del 13 de setembre de 1714, just l'endemà que Barcelona capitula per evitar la seva destrucció, fins a l'any 1860. Aquest és un període en què Barcelona és una "ciutat captiva", segons l'ha batejat Ròmul Brotons, l'autor d'aquest llibre, on es fa un repàs de l'evolució urbana de la ciutat i dels principals esdeveniments històrics que es van produir durant aquests 150 anys, i revela curiositats per a molts desconegudes. El llibre inclou nombrosos gravats i documents històrics, plànols i gràfics originals, a més de 60 fotografies.

La ciutat captiva. Barcelona 1714-1860. Ròmul Brotons. Albertí. 208 pàgines. 25 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_