_
_
_
_

Agenda

Barnasants, ball de parelles, 'speakers'...

Comença el Barnasants. Juntament amb la bona música que ofereix, el festival de cançó d'autor Barnasants sempre s'ha caracteritzat pel seu activisme d'esquerres. Per això no és d'estranyar que els organitzadors d'aquesta cita dediquin l'edició d'enguany a la memòria de Gregorio López Raimundo i Paco Candel. L'encarregat d'inaugurar el festival serà el cantautor gironí Eduard Canimas, que amb el seu treball de presentació, Noh iha crisi, va deixar de ser una promesa per convertir-se en una original revelació gràcies a les seves propostes (gratificantment) surrealistes. En el concert del Barnasants, Canimas recuperarà cançons d'aquell disc i avançarà alguns dels temes que formaran part del seu futur tercer àlbum. Un cop inaugurat, pels escenaris del festival -que aquest any, sense deixar Barcelona, s'expandeix a localitats com Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat- passarà una interminable llista d'artistes que inclou a Raül Fernández, Joan Isaac, Carlos Chaouen, Tomeu Penya, Albert Pla, Marina Rossell, Luis Eduardo Aute, Ismael Serrano, Sisa, Cecilia Todd, Joseba Gotzon, Jabier Muguruza, El fill del mestre, Mazoni, Javier Ruibal, Dani Flaco, Carme Canela i Ana Belén, entre d'altres. La passió viatgera del Barnasants -un clàssic local que ja va per la 13ª edició- queda palesa en el lloc elegit per la cloenda, que se celebrarà el 21 de març a l'auditori Karl Marx de Cuba, a L'Havana. La música cubana és precisament una de les protagonistes d'aquesta entrega, perquè els organitzadors del festival han arribat a un acord amb el Centro Pablo de la Torriente Brau per convidar cada any joves cantautors cubans. Ariel Díaz, Rita del Prado i Lázara Ribadavia són els encarregats d'encetar la iniciativa. No obstant, el Barnasants defuig les etiquetes per oferir un ventall d'estils dispars, que van de l'escola de George Brassens a les sonoritats més outsiders. Festival Barnasants. Del 9 de gener al 21 de març, diversos espais de Barcelona i d'altres localitats / Concert inaugural d'Eduard Canimas. Dia 9 de gener, 22.00 hores. Sala Luz de Gas (Muntaner, 264). Barcelona. www.barnasants.com

ESCENES

Ball de parelles. La companyia Stress Teatre estrena el seu segon espectacle, un text de Xavier Durringer titulat Ball trampa. L'obra s'endinsa en la història de dues parelles, l'una a punt de trencar-se i l'altra a punt de començar. Aquesta coincidència permet a l'autor reflexionar sobre tòpics com l'amor o la solitud. Un dels atractius del muntatge és la seva estètica radicalment contemporània i que evoca el món urbà dels graffiters i dels okupes . 'Ball trampa'. Del 8 al 27 de gener. Versus Teatre. (Castillejos, 179). Barcelona.

LLIBRES

Tertúlies. Comença una nova edició del cicle de tertúlies a les biblioteques de Barcelona Vine a fer un cafè amb... La iniciativa se celebrarà els dimarts i dimecres a la Biblioteca Francesca Bonnemaison i els dijous a la Jaume Fuster. La proposta s'iniciarà el proper 8 de gener (19.00 hores) a la Bonnemaison (Sant Pere més baix, 7) amb una posada en escena de la poesia de Miguel Hernández.

'HIP HOP'

L'art del 'speakers '. És evident que la moda del hip hop no para mai. Ben al contrari, aquest fenomen de cultura urbana té cada dia més força (i adeptes). Només cal veure les coreografies d'alguns espectacles de dansa contemporània per copsar la seva influència actual: el hip hop ja ha deixat enrere els temps on aquest estil era considerat una disciplina marginal per passar a instal·lar-se als temples de la cultura, malgrat que també hi ha crítics que censuren aquesta institucionalització perquè pensen que això li resta autenticitat. Els petits locals musicals i les discoteques també han afavorit l'expansió del hip hop amb iniciatives que no paren de créixer (vista la demanda del públic). L'última en afegir-se a llista es diu Snap Festival, una nova convocatòria consagrada a la dansa hip hop. Els protagonistes de la trobada seran diversos coreògrafs i ballarins que tindran entre cinc i set minuts per mostrar lliurement el seu treball. Snap Festival. 27 de gener, a partir de les 18.00 hores. Sala Apolo (Nou de la Ramba, 113). Barcelona.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_