_
_
_
_
Comunicació

Les Illes es posen les antenes

Quan tot just falten dos anys per l'apagada analògica, es calcula que el 20% de les llars de les Illes Balears disposen d'equips preparats per veure la TDT. Només un 15%, però, veuen els canals digitals de forma habitual. Tot i que no són dades significatives en comparació amb les de la resta d'Espanya, marquen una tendència creixent que s'espera que es consolidi enguany. Aquest Nadal, el Govern balear ha posat en marxa una primera campanya informativa per fomentar les compres de televisors amb descodificador digital integrat. És la primera passa del projecte Encesa Digital, que preveu, entre d'altres punts, ajuts econòmics a les comunitats de veïnats on s'hagin d'adaptar les antenes col·lectives. El pas al digital també serà una bona notícia per una part de la població que, històricament, ha tingut problemes de recepció del senyal televisiu, en algunes zones rurals de Menorca i Eivissa i també en àrees muntanyoses com la Serra de Tramuntana, a Mallorca.

Mentre, a poc a poc, la població illenca s'avesa al canvi forçat, els que no estan complint la seva part del tracte són els operadors de televisions locals amb llicència per emetre en TDT. Gairebé cap d'ells està encara en condicions d'emetre exclusivament en digital des d'aquest gener, cosa que els deixa en una teòrica situació d'irregularitat. Al capdavant d'aquest grup hi ha la Televisió de Mallorca, depenent del Consell Insular, que va néixer de l'adquisició i agrupament de diversos canals locals arran, precisament, de la Llei de la TDT. El Govern espera que tant aquest canal com els privats es posin al dia i comencin les emissions digitals enguany mateix. Va ser l'Executiu de Jaume Matas qui va adjudicar totes les llicències digitals. Segons Antoni Manchado, l'actual director general de Tecnologia i Comunicacions, "llavors, moltes de les llicències es van demanar pensant en rebre subvencions del Govern anterior, i en canviar el color polític i la nostra manera de treballar és quan han aparegut les carències dels concessionaris".

El Grup Serra, editor dels diaris Última Hora i Diari de Balears i propietari de la televisió M7, va obtenir dues llicències per Mallorca i Eivissa, a més de concessions locals a Palma i altres pobles de l'illa gran. El Grup Farrús, del Canal 4 mallorquí, va aconseguir la segona adjudicació privada per Mallorca. Pel que fa a l'àmbit autonòmic, a més de la pública IB3 , que emet en digital des de finals de 2006, els dos operadors privats seran Unedisa, editora del diari El Mundo, i Localia, de PRISA.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_