Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra

Agenda

Marató per a cinèfils, Festival Desviat, art emergent...

Marató per a cinèfils. El panorama de festivals cinematogràfics no deixa de créixer i s'estén ja per tota la geografia catalana. N'hi ha oberts a qualsevol proposta suggeridora, consagrats a un gènere i format determinat, com el festival de cinema negre de Manresa, o dedicats a una cinematografia exòtica, com la Mostra de Cinema Africà. Com que l'oferta és aclaparadora i resulta difícil arribar a totes les propostes, aquest any la Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya ha organitzat una marató que facilita la feina als espectadors. En total seran 20 hores de projecció amb 22 pel·lícules seleccionades per 22 festivals. Una ocasió ideal per veure The dragon house, de Jon Garaño, (BAFF), que narra l'arribada de la modernitat al llunyà regne del Bhutan. O per conèixer la vida dels immigrants en situació il·legal que vaguen pels carrers de les grans ciutats europees a través del documental de Bruno Ulmer, Welcome Europe (Docúpolis). O per descobrir la història de Julia abans de ser operada a Con lengua, d'Anna Rodríguez. (FEC Reus). Marató del Dia dels Festivals de Cinema. L'1 de desembre als Cinemes Méliès (Villarroel, 102). 16.30 hores, 2 euros. Programació completa a www.festivalscatalunya.com. -F. ROBLES

PANTALLES

Contra l'ortodòxia. Juan Eduardo Cirlot va ser un dels intel·lectuals més heterodoxos i singulars del seu temps. Poeta vocacional, crític d'art exquisit, visionari de les avantguardes, amant de l'esoterisme... El seu llegat sembla reservat a un petit cercle de lectors de joies amagades, malgrat que Cirlot també va tenir un vessant més popular com a crític de cinema a publicacions diverses. Fnac Triangle acull a Barcelona un cicle de cinema en el qual es projecten gratuïtament algunes de les pel·lícules favorites de l'autor, sessions que van precedides d'una presentació a càrrec d'especialistes. Avui està programada Harakiri, de Masaki Kobayashi; i demà, La mirada de Bronwyn, de Gerard Gil, documental que repassa la vida i l'obra de Cirlot. Els assistents rebran un dossier amb les crítiques que va fer l'homenatjat a alguns dels films programats. Cicle 'C de Cinema, C de Cirlot'. Fins l'1 de desembre a Fnac Triangle (Plaça de Catalunya, 4), 20.00 hores. Barcelona.

FESTIVAL

La cultura més puntera no és exclusiva de les grans ciutats. El Festival Desviat, dedicat a la contracultura, celebra la seva tercera edició als pobles de Camallera i Llampaies (Alt Empordà). El programa es divideix en dos grans blocs: xerrades a la Nau Côclea de Camallera -que abracen des del punk als poetes surrealistes-, i concerts al Teatre de Llampaies, on actuen Pau Riba i Mundo Grua, entre altres. Les activitats són gratuïtes. Desviat. 7 i 8 de desembre.nodo50.org/desviat.

ART

Emergents. La Sala d'Art Jove inaugura avui (20.00 hores) dos projectes: Escolta'm, proposta de Miquel García que trasllada als espectadors les sensacions dels sords, i Escultures en moviment, de Joan Saló, que explora la invisibilitat de les escultures instal·lades el 1974 a l'AP-7. Sala d'Art Jove de la Generalitat (Calàbria, 147). Fins al 10 de desembre. Barcelona.

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 29 de noviembre de 2007