_
_
_
_

Agenda

Festival In-Edit, el blog de Loring Art, Curts...

Les músiques de l'In-Edit. El pianista Bebo Valdés és el protagonista de la sessió inaugural del festival de documentals musicals In-Edit, que comença avui a Barcelona. Valdés presenta aquesta tarda (20.00 hores) l'estrena mundial del film Old Man Bebo als multicinemes Aribau (Aribau, 5) en companyia del director i d'un dels productors de la pel·lícula, Carlos Carcas i Fernando Trueba, respectivament. El virtuosisme del músic cubà comparteix cartell a l'In-Edit amb documentals que no deixen fora cap gènere, des del jazz vocal a càrrec de la mítica Anita O'Day i les dèries del reggae, a l'estil grunge del malaurat Kurt Cobain i l'essència del folk americà de la mà de l'expert Harry Smith. Yousso N'Dour, Blondie, Franz Ferdinand, The Clash, Pepe Sales, Scott Walker, el funk de George Clinton, els Who i els Standill són altres artistes i grups que apareixen retratats a les projeccions de l'In-Edit, que divideix la seva programació en dos seccions: l'oficial i l'anomenada Exedlents. Una de les cintes més esperades pels seguidors del festival és The US vs. John Lennon, de David Leaf i John Scheinfeld, repàs a les difícils relacions dels governs dels Estats Units amb el músic pacifista. Com a novetat, l'In-Edit inclou en la seva cinquena edició l'apartat London's Backstage , un homenatge a documentalistes imprescindibles. El primer en rebre els honors és Don Letts, el gran cronista del moviment punk. Festival In-Edit. Del 25 d'octubre a l'1 de novembre, diversos horaris. Les projeccions, excepte la de la sessió inaugural, es realitzen als cinemes Aribau Club (Gran Via, 565-567) i Rex (Gran Via, 463). Barcelona.

www.in-edit.beefeater.es

ARTS

En comptes del típic pastís, la llibreria barcelonina Loring Art (Gravina, 8) celebra el seu desè aniversari obrint un blog sobre el món llibresc i artístic, un espai de debat batejat com la contemporània. S'hi accedeix des de l'adreça d'Internet: www.loring-art.com/blog/. A més de diari, vol ser un aparador de noves tendències, una seu utòpica d'activisme cultural fet a cop de teclat d'ordinador. Entre les seccions destaca la dedicada a figures heterodoxes i/o oblidades. En breu, s'afegiran també recomanacions per estar a la última. L'esperit eclèctic de la contemporània també és un dels trets de The Tunnel of Love, un recorregut pels projectes, activitats i artistes que han residit o treballat l'últim any a Hangar. Per això, demà, Hangar s'apropia un any més de les dependències del Centre d'Art Santa Mònica per desplegar una nit de performances, videoart,música i una mica de menjar. La vetllada començarà a les 20.00 hores amb visites a les diferents plantes del Santa Mònica on s'exposen els treballs dels artistes. Dues hores després arrencarà la festa artística a l'escenari del claustre amb dansa contemporània. La proposta és una oportunitat per veure què es cou a l'escena emergent barcelonina. Una activitat que, per tant, podria aparèixer al blog de Loring Art, perquè uns i altres donen veu a creadors poc coneguts encara que puguin dir coses noves. Hangar al Centre d'Art Santa Mònica (La Rambla, 7) . Dia 26 d'octubre, a partir de les 20.00 hores. Barcelona.

MÚSIQUES

Arma... musical? Fa uns anys, el col·lectiu ALKU va iniciar una curiosa investigació amb notes de sarcasme: els seus membres volien demostrar que els estaments militars de les grans potències comencen a utilitzar la música com una arma no letal en els conflictes bèl·lics. Els resultats de la seva recerca, batejada com a projecte Less-Lethal, es podran seguir a l'última vetllada organitzada pel festival LEM a les sales del Macba. 26 d'octubre, 22.00 hores. Macba (Plaça dels Àngels, 1). Barcelona.

gracia-territori.com

PANTALLES

Curts. Solo para cortos, el festival de curtmetratges del Casal de Joves del barceloní barri de la Prosperitat, arriba a la quarta edició. S'hi projectaran 42 peces a concurs, retrospectives i monogràfics dedicats al millor curtmetrage italià, eslovè i mexicà. Del 25 al 28 d'octubre, a l'Ateneu Popular de Nou Barris (Portlligat, 11-15) i Can Basté (Fabra i Puig, 274-276). Barcelona. -B. G.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_