_
_
_
_
_
Extra de Festa Major

Els espectacles al carrer s'obren al mar i s'acosten als barris

Enguany les festes de la Mercè s'obren al mar i, alhora, s'acosten als barris. Del 21 al 24 de setembre, unes 600 activitats ocuparan la ciutat en una programació més marítima que mai - la Mediterrània serà la gran protagonista de la Festa Major- i també més descentralitzada: la Mercè s'acosta als veïns i arriba, entre d'altres indrets, als parcs del Clot i al de la Guineueta. Aquesta dispersió, però, no va en detriment d'altres espais més cèntrics que en les edicions anteriors han esdevingut habituals de les festes, com el Parc de la Ciutadella, la gran seu del circ. Però anem a pams, per no perdre'ns.

El Port Vell serà l'escenari principal de la Mercè amb activitats pensades per atansar la tradició mediterrània a la ciutat. Així, els dies 22, 23, i 24, al Moll d'Espanya trobareu tallers (de barrets, de nusos mariners i de bèsties marines), jocs (de llançament de caps, de comunicació amb banderes, de pesca) i espectacles itinerants com Pirates (dies 23 i 24 a les 13 hores) o Mar-i-Terrània (el 22, a les 18:30 i el 24, a les 19 h) de la companyia Unicornis, així com narracions de contes a càrrec de l'actor Joan de Boer (Contes de la mar salada, dies 22 i 23, a les 12 i a les 18 h; dia 24, a les 12 h). El vaixell Naumon de La Fura dels Baus, atracat al Moll d'Espanya davant de la plaça de l'Ictineu, acollirà també espectacles de titelles de temàtica marinera dissabte, diumenge i dilluns a les 12 del migdia.

La Mediterrània serà la gran protagonista de les festes

El gruix dels espectacles de dansa i familiars es trasllada aquest any als parcs del Clot i de la Guineueta, respectivament. El primer oferirà 6 hores de dansa diumenge 23, de 18 a 24 h, de la mà de companyies tan dispars com la Bro Das, una formació de hip hop, el trio La, La, La de dansa còmica o la dansa contemporània de Senza Tempo. El parc de la Guineueta acollirà els espectacles familiars el dia 24 a partir de les 11 h, amb companyies com Nats Nus Dansa, Roseland Musical i Xirriquiteula.

El Parc de la Ciutadella torna a allotjar les Arts al Carrer i a convertir-se en un autèntic circ sense carpa. L'espai que hi ha davant del Museu de Ciències Naturals (Zoologia) estarà pensat per als més menuts, ple de jocs i racons amb secrets amagats; davant mateix de l'Umbracle s'instal·larà la tarima de l'Associació de Narradors i Narradores amb tota mena de contes a l'ombra, i al passeig dels Til·lers hi haurà tallers de construcció de titelles, creació de joguines i tècniques de circ. Els amants d'aquesta disciplina, però, hauran d'endinsar-se fins a la Cascada del parc i els seus voltants per disfrutar d'un munt d'espectacles de circ internacional presentats pel pallasso Marcel Gros, que farà de mestre de cerimònies.

Els dies 22 i 23, de les 11 fins a les 21 h, i el dia 24, fins a les 15 h, una vintena de companyies conqueriran l'impossible amb números de hip hop acrobàtic, de trapezi, de malabars, de diàbolo i de teles, entre d'altres.

No gaire lluny de la Ciutadella, al carrer Allada Vermell, s'instal·laran fires de titellaires i tallers d'artesania per a infants. La sala La Puntual, situada al mateix carrer i dedicada als titelles, programarà encara més espectacles durant aquests dies. I el diumenge 23, al migdia, se celebrarà la Gran Gala Internacional de Màgia al Mercat de les Flors coincidint amb el Congrés de Màgia que acull la ciutat en les mateixes dates. Més informació a www.bcn.cat/merce.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_