_
_
_
_

Agenda

Festivals, exposicións, teatre...

Nou festival Cryptshow. A l'abundant oferta de festivals de cinema que s'organitzen a Espanya no és gens difícil trobar mostres que dediquin la seva programació o bona part de les seves projeccions al gènere fantàstic i de terror. El Cryptshow Festival, que aquesta setmana celebra a Sant Adrià del Besòs la seva primera edició, vol anar una mica més enllà i reivindicar aquest gènere a totes les manifestacions artístiques. L'activitat central de la trobada, això sí, és l'exhibició d'una trentena de curtmetratges d'arreu del món, que opten a endur-se l'inquietant xifra de 666 euros com a premi. Aquest vespre, per començar a escalfar motors, es projecten fora de concurs alguns dels curts de la secció Fan Film, que aplega paròdies i peculiars remakes de conegudes cintes del gènere, com Star Wars, realitzats pels propis aficionats. També s'estrena el llargmetratge El Barón contra los demonios, de Ricardo Ribelles.

La mostra acull, a més, l'exposició de pintures de Juan P. Rubí Puig, l'artista que hi ha darrera de l'editorial Dkillerpanda, segell que publica Cuentos de la señora muerte i articles de merchandising. A més, s'ha dedicat un espai per consultar i comprar fanzines. El buque maldito, Miasma i Lithium són algunes de les publicacions convidades al festival. Bar Suau (Josep Royo, 32). Sant Adrià del Besòs. Barcelona. Del 12 al 14 de juliol. Dijous i dissabte a les 20.00 hores. Divendres, 19.30 hores.

www.cryptshow.com - FERMÍN ROBLES

DIVERSITATS

Haikus. La lírica japonesa tradicional, concentrada en les formes breus dels haikus i els tankes, és la protagonista d'una nova entrega del cicle A pas de poetes. Centre Cultural La Mercè (Pujada de la Mercè, 12). Girona. 13 de juliol, 21.00 hores. ccm@ajgirona.org

Contes de fades. ¿Com serien avui en dia Peter Pan, la Caputxeta Vermella, la Ventafocs i altres personatges dels contes més coneguts? Aquest és el punt de partida de Fairy, una obra escrita a mitges per Toni Martín i Carme Portaceli, que n'és també la directora, on Peter Pan recorre a les drogues per poder volar i la Caputxeta es troba un llop ferotge molt reconeixible a la societat actual. L'humor àcid impregna aquesta peça, que posa de relleu el pobre paper de la dona en els contes. Elles sempre renten i netegen, i per això el títol remet al doble significat de la paraula, el rentaplats i la fada en anglès. Nau Ivanow (Hondures, 28-30). Barcelona. Fins al 23 de juliol, 22.00 hores. - BELÉN GINART

Resurrecció. Sobre aquest concepte gira Europe is living a celebration , l'última part d' Autòpsia, una trilogia del dramaturg i director escènic Àlex Serrano, de la plataforma de joves creadors AREAtangent. Noves tecnologies, màgia i moviment es barregen a l'obra, encara en procés, que planteja qüestions com la dificultat per definir què és Europa. La Caldera (Torrent d'en Vidalet, 43). Barcelona. 14 i 15 de juliol, 20.00 i 21.30 hores. www.barcelonafestival.com - B. G.

Pòsters. L'art no habita només als museus, especialment quan neix d'una pulsió popular. A més, la tecnologia ha revolucionat el món de l'edició gràfica i ha permès la difusió de produccions barates amb ànima alternativa. Així, el pòster viu una revifalla underground que omple de goig als nostàlgics. Aquesta exposició de petit format, amb obres de diversos artistes, presenta una selecció de pòsters tractats com a suport artístic. Centre d'Art la Panera (Plaça de la Panera, 2). Lleida. Fins al 30 de setembre. www.lapanera.cat.

Miró etern. L'exposició itinerant Joan Miró. La met àfora de l'objecte reuneix 25 escultures de l'artista realitzades a partir d'objectes quotidians, com diversos estris de cuina i tovallons, entre d'altres. Monestir de Sant Feliu de Guíxols (Plaça del Monestir, s/n). Girona. Del 13 de juliol al 26 d'agost.

Comèdia. El Centre Cívic Cotxeres de Borrell acull el monòleg humorístic Prou teatre dins del cicle Nits de comèdia a l'estiu. Centre Cívic Cotxeres de Borrell (Viladomat, 2-8). 12 de juliol, 22.00 hores. www.cotxeresborrell.net

'¿So Barcelona?'. Música i tecnologia s'uneixen en un concert multimèdia que explora l'hibridisme del jazz més novíssim. Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Plaça dels Àngels, 1). 12 de juliol, 22.00 hores.

'Bestial'. La grafitera Miss Van és la comissària d'aquesta exposició que aplega el treball de 15 creadors d'art urbà, entre els que figuren Jeremy Fish, Aiko, Mike Giant i Nano 1814. Galeria Iguapop (Comerç, 15). Barcelona. Fins al 4 d'agost.

Acampada Jove'07. Els Pets, Soul Atac, Celtas Cortos, Habeas Corpus, Feliu Ventura, Ojos de Brujo, Dr Calypso i Discípulos de Otilia són alguns dels grups que participen a l'edició d'enguany. Sant Celoni. Barcelona. Del 12 al 14 de juliol. www.acampadajove.cat

A la fresca. Circ contemporani i flamenc es donen la mà a Malaje, de la companyia Al Badulake, nova proposta de Cabaret a la fresca. Amfiteatre de Caixa Sabadell (Font, 1). Sabadell. 13 de juliol, a partir de les 21.00 hores.

RECUPERAT

Recital de Sarsuela' (Blau), de Joan Pons. Provinent dels arxius de Radio Popular de Menorca i convenientment restaurat i remasteritzat, arriba al disc el recital de sarsuela que Joan Pons oferí a la Sala Nura de Ciutadella el 26 de setembre de 1986 acompanyat al piano per Antoni Aguiló. El cèlebre baríton menorquí, que aleshores acabava de fer els 40 anys i estava en la plenitud de les seves facultats vocals, exhibia en aquest recital un doll de veu impressionant d'emissió timbrada i valenta. El programa recorre les principals romances per a baríton i baix del repertori sarsuelístic. - X. PUJOL

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_