_
_
_
_

La Rebotiga

Novel.la autobiogràfica, homenatge, l'aillament espiritual...

Provocador L.-F. Céline

Proa recupera, amb traducció d'Estanislau Vidal-Folch, l'obra més cèlebre de L.-F. Céline, pseudònim de Louis-Ferdinand Destouches. Com totes les seves novel·les, aquesta conté trets autobiogràfics i en ella el protagonista, allistat a l'exèrcit francès durant la Primera Guerra Mundial, decideix desertar fent-se passar per boig. Amb una prosa agressiva i provocadora, el controvertit autor (va haver de deixar França per les seves idees antisemites) ofereix una visió descarnada del món i critica l'absurditat de la guerra. Viatge al fons de la nit. Louis-Ferdinand Céline. Proa. 502 pàgines. 24 euros.

Homenatge a l'ofici de mestre

Les bates ratllades, el timbre que anunciava l'entrada a l'aula, l'entrepà a l'hora del pati, el guix ratllant la pissarra... Són algunes de les imatges que afloren en la memòria de 15 personalitats a les quals Cristina Masanés ha demanat un relat sobre la petja que els ha deixat el seu pas per l'escola. Tot un homenatge a l'ofici de mestre, "amb el qual estem en deute pel molt que han fet pel país", diu Salvador Cardús al pròleg.

Estimat mestre. Cristina Masanés. Ara Llibres. 157 pàgines. 15 euros.

Àngel Guimerà adreçat als estudiants

L'obra cabdal d'Àngel Guimerà, el mite de la muntanya o la terra alta contraposat al món dels homes, constitueix el segon títol de la col·lecció Angle Lector, adreçada a estudiants. El llibre conté l'edició clàssica de la peça teatral, a cura de Ramon Bacardit, i una versió moderna, adaptada per Empar Moliner. La col·lecció es va iniciar amb Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell. Terra Baixa. Àngel Guimerà. Angle Editorial. 237 pàgines. 8,95 euros

La desolació de l'aïllament espiritual

Edicions 62 va publicar la magistral novel·la de Carson McCullers per primera vegada en català l'any 1965 i ara la torna a editar en la seva nova col·lecció de butxaca. La novel·la, que l'autora va publicar amb només 26 anys, descriu la vida de personatges marginals en un poble del sud dels Estats Units. Un relat sobre la desolació de l'aïllament espriritual. El cor és un caçador solitari. Carson McCullers. Labutxaca. Edicions 62. 448 pàgines. 11,98 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_