_
_
_
_

La Rebotiga

Ferran Torrent, Catalans a la conquesta d'Amèrica, Asha Miró...

Els orígens literaris de Ferran Torrent

Toni Butxana, el tan famós com particular detectiu que el 1984 va descobrir per a les lletres catalanes la figura de l'escriptor valencià Ferran Torrent, tenia uns orígens. La primera aventura, acompanyat ja pels seus dos indesitjables assistents (Colometa i el Penjoll) el va dur a intentar resoldre el sorprenent robatori que pateix el comissari de València. El llibre deixava entreveure ja un gran retratista de personatges i escenaris, fet que es ratifica amb aquesta nova edició, revisada per l'autor. No emprenyeu el comissari! Ferran Torrent. Quaderns Crema. 238 pàg. 14 euros.

Cultura clandestina

L'historiador Albert Balcells és el director i redactor, conjuntament amb els seus homòlegs Santiago Izquierdo i Enric Pujol, d'aquest exhaustiu volum sobre la institució, que completa el presentat fa cinc anys. El d'ara arrenca quan, en la seva etapa de "pública clandestinitat", l'IEC celebrava les sessions en domicilis privats, per passar als anys 60 a la seu d'Òmnium Cultural i, a partir de 1976, a recuperar la identitat. Història de l'Institut d'Estudis Catalans (II). De 1942 als temps recents. AAVV. IEC / Afers. 496 pàgs. 31 euros.

Cinc catalans a la conquesta d'Amèrica

La conquesta d'Amèrica també va ser cosa de catalans. Així ho demostren les antitètiques però complementàries biografies del fabricant de rom Facundo Bacardí, de l'explorador Fèlix Cardona, del virrei Manuel Amat, del que va arribar a president de Costa Rica Pepe Figueres i de l'assassí de Trotski Ramon Mercader. Un curiós mosaic humà encara més xocant en mans de l'autor, periodista que barreja hàbilment dades, anècdotes i la flaire de les epopeies clàssiques, fet que li va permetre guanyar el Premi Eurostars Hotels de Narrativa de Viatges. Passatges a Amèrica. Hèctor Oliva. La Magrana. 342 pàg. 19 euros

Asha Miró s'estrena com a novel·lista

Tres nens orfes, dues índies i un etíop, creuaran les seves vides 30 anys després en un escenari format pel triangle Barcelona-Mumbai-Addis Abeba. Tendresa i molts rastres biogràfics en el debut de Miró i de la seva agent literària en el gènere de la novel·la. Rastres de Sàndal. Asha Miró i Anna Soler-Pont. Columna. 306 pàg. 19,50 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_