Dotze anys de cançó d'autor
Poc a poc, sense presses però amb seguretat, el festival BarnaSants ha anat consolidant la seva oferta fins a convertir-se en una important referència (per no dir l'única) per al món de la cançó d'autor a tota la Península. El certamen, que va començar tímidament a les Cotxeres del barri barceloní de Sants -d'aquí el seu nom-, inaugura aquesta nit la seva dotzena edició. Amb un títol prou significatiu, 12 anys de cançó i paraula, inclourà un total de seixanta-tres concerts i s'allargarà fins al 25 de març.
En aquesta edició destaca la presència de noms consagrats com ara Loquillo (24 de març), Luis Eduardo Aute (21 de març), José Antonio Labordeta (17 de març), Pep Sala (9 de febrer), Elliott Murphy (2 de febrer), Gerard Quintana (23 de febrer), Amaral (28 de gener), Quimi Portet (15 de març) o Mikel Laboa (2 de març), al costat de veus noves que presentaran a BarnaSants els seus primers treballs musicals. Gairebé trenta discos nous es presentaran oficialment en aquest BarnaSants, convertint-se així en el més important aparador per a la cançó d'autor de tot l'Estat.
El festival BarnaSants inaugura avui la seva dotzena edició, que inclou 63 concerts
El primer concert del festival el protagonitzarà aquesta nit a la sala Luz de Gas la cantant Mayte Caparrós. A la mateixa sala actuarà demà Sílvia Comes, que presentarà el seu nou disc cantat en castellà, i el dissabte ho farà la que va ser corista de Leonard Cohen durant molts anys: Perla Batalla.
En el seu constant creixement, BarnaSants, a més d'augmentar considerablement el nombre de concerts programats respecte a l'any anterior, ha començat també la seva expansió per diverses localit ats del cinturó barceloní. Així, aquest any només un dels concerts (el protagonitzat per Loquillo i Sopeña) es farà a les Cotxeres de Sants. La resta d'actuacions es repartiran entre els locals barcelonins Luz de Gas, Zac, Harlem, Liceu i l'Auditori i la sala Privat de Mataró, l'Ateneu Santfeliuenc i el centre Barrades i el teatre Juventut. ambdós a L'Hospitalet de Llobregat.
Un fet destacat d'aquesta edició serà el concert que es farà al Liceu el 28 de gener i reunirà, amb el lema Que no pari la música!, músics de molt diferent filiació: Amaral, Pepe Habichuela, Miquel Gil, Manel Camp i Joan Crosas, en una celebració solidària per a la fundació Ciència i Art.
Altres dues ofertes destacables son ¡Aquellos maravillosos maños! , que el 17 de març reunirà al teatre Juventut de L'Hospitalet els tres noms històrics de la cançó aragonesa: Labordeta, Joaquín Carbonell i Eduardo Paz, que va ser la meitat de La Bullonera. L'altra es titula Entremares i planteja un apropament musical entre Veneçuela i Catalunya i se celebrarà a la sala Luz de Gas el 16 de febrer amb la participació de músics de les dues nacionalitats: Cecilia Todd, Joan Isaac, Otmaro Ruíz, Manel Camp i Henry Martínez.
Altres concerts interessants de recordar, a més dels ja esmentats, són els que oferiran Martirio (26 de gener), Jordi Fàbregas (6 de febrer), Xavier Baró (10 de febrer), Javier Ruibal (24 de febrer), Pepet i Marieta (1 de març), Angel Petisme (11 de març), Xavier Ribalta (16 de març) i Javier Krahe (23 de març).
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.