_
_
_
_
TELEVISIÓ

La Guerra Civil, 70 anys després

Recuperar les vivències quotidianes de les persones que van patir la Guerra Civil a Barcelona és l'objectiu d'una sèrie de documentals que prepara la cadena pública local Barcelona TV i que s'emetrà el juny i el juliol de l'any que ve, coincidint amb el 70º aniversari de l'inici de la contesa. El projecte, que constarà de sis reportatges -de 30 minuts de durada cadascun, que s'emetran un cop per setmana en horari nocturn-, pretén "donar veu als ciutadans per veure com van viure la Guerra Civil i la postguerra", segons Ricard Domingo, director general de la cadena televisiva. Els reportatges es realitzaran a partir d'una sèrie d'entrevistes a supervivents de l'època, anònims o no, que explicaran les seves experiències diàries durant aquell període.

Barcelona TV prepara, amb l'ajut ciutadà, una sèrie de documentals sobre la contesa

Després de l'emissió de cada documental, la cadena proposarà un programa d'una hora en què experts, historiadors i joves estudiants debatran amb els testimonis per intentar contextualitzar i comprendre més bé els fets narrats.

El desig d'Andreu Farràs, coordinador d'informatius de Barcelona TV i responsable del projecte Guerra Civil a Barcelona, i de Joan Úbeda, director de la sèrie documental, és participar en la recuperació de la memòria històrica de la ciutat, però des d'un punt de vista proper a les persones i no a través de les grans figures polítiques i militars.

Per aquest motiu, els productors volen realitzar prop de 150 entrevistes a nombrosos testimonis d'aquells anys, recuperar imatges històriques, d'arxiu, que puguin servir de suport visual i reunir documents privats inèdits fins ara.

Els documentals volen mostrar "com van viure els fets les persones de la ciutat", segons Domingo, i els seus autors ho faran mitjançant l'"esforç de situar-se en la Barcelona de l'època". El material recuperat es posarà a disposició del Programa per al Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que col.labora en la iniciativa junt amb l'Obra Social de Caixa Catalunya i la Fundació Viure i Conviure.

"Reforcem la nostra democràcia si oferim la possibilitat que la gent que no ho ha pogut fer fins ara s'expressi", va comentar Ferran Mascarell, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, en la presentació del projecte. I va destacar que aquesta és una de les "últimes oportunitats que ens dóna la vida" per rescatar testimonis directes d'aquests esdeveniments de la nostra història recent.

Per aconseguir realitzar el màxim número d'entrevistes possible a testimonis directes de la Guerra Civil, la cadena televisiva d'àmbit local emet un anunci publicitari en què fa una crida pública als testimonis per recollir records, vivències o objectes que serveixin per als documentals, i posa a disposició del públic un telèfon de contacte (93 5533413), una adreça de correu electrònic (guerracivil@barcelonatv.com) i una adreça postal (Barcelona TV. Plaça Tísner, número 1. 08018 Barcelona).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_