_
_
_
_

Museus ‘after hours’

El recinte de Sant Pau i Montjuïc se sumen aquest any a la Nit dels Museus

L’aqüeducte de Bàrcino, a l’interior de la Casa de l’Ardiaca, atrau desenes de visitants durant la Nit.
L’aqüeducte de Bàrcino, a l’interior de la Casa de l’Ardiaca, atrau desenes de visitants durant la Nit. m. sáenz

 La Nit dels Museus compleix deu anys. Des de les 19 hores del dissabte fins a la 1 de la matinada del diumenge, més d’un centenar de centres culturals d’arreu de Catalunya tanquen la caixa i obren les portes al públic. Quatre hores nocturnes de cultura gratuïta que esperen atraure, en la línia dels anys anteriors, una assistència massiva de ciutadans als centres que participen de la vetllada. Una Nit dels Museus amb moltes novetats:

Nous espais. La Casa del Guàrdia del Parc Güell i el recinte modernista de Sant Pau (jardins, pavelló de Sant Rafael, pavelló de Sant Jordi…) són alguns dels espais emblemàtics de Barcelona que enguany s’afegeixen a l’oferta museística. El Castell de Montjuïc també obrirà les portes del pati d’armes, els calabossos i la torre de guaita, entre d’altres. Així mateix, s’estrenen centres com l’Arts Santa Mònica, el Born Centre Cultural, la Filmoteca de Catalunya i l’Estudi Regomir, dedicat aquest últim a la difusió de l’obra de l’escultor català Josep Maria Subirachs, mort el mes d’abril.

Tricentenari. La celebració del Tricentenari es fa notar en l’oferta cultural d’enguany. El lema La Guerra de Successió als museus de Manresa agruparà sis centres d’aquesta localitat, on es realitzaran activitats commemoratives, com tallers de galons i tastets de xocolata. El Born Centre Cultural obre les seves exposicions sobre la Barcelona de 1700, mentre que el Museu de la Música proposa un apropament sensorial a la idiosincràsia del segle XVIII amb l’exposició Les músiques dels 1714s.

NIT DELS MUSEUS

NIT DELS MUSEUS

Dissabte, de les 19 a les 01 h

lanitdelsmuseus.bcn.cat/es/

Música en viu. Perquè la nit també és música, el Museu Agbar de les Aigües celebrarà el seu desè aniversari amb un concert que recrearà la sonoritat de l’aigua amb una guitarra i un quartet de corda (20 h). A Vic, joves de l’escola de Música posaran banda sonora als recorreguts guiats del Museu Episcopal. L’Orquestra Unesco interpretarà concerts per a violí i orquestra de J. S. Bach, a partir de les 21 h al CaixaForum de Barcelona, mentre que al Museu Marítim de Barcelona (20.30 h) hi haurà un únic concert (però de quatre hores) de l’Orquestra Simfònica de la Raval’s Band.

Pantalles. Els apassionats de la pel·lícula americana Una noche en el museo tindran l’oportunitat de veure-la dues vegades: la primera a la Filmoteca (19 h), i la segona des de la piscina de la Casa Espanya del Museu de l’Hospitalet (21.30 h). L’humor més clàssic també traurà el cap amb la projecció d’un film de Buster Keaton a la Fundació Suñol, i de curtmetratges de Charles Chaplin a la Fundació Antoni Tàpies a partir de les 19 h. L’Arts Santa Mònica mostrarà algunes peces de videoart del Festival Loop 2014, mentre que al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) es presenta una marató de cinema que inclou pel·lícules com Un perro andaluz, de Buñuel.

 Interacció. Tothom que se sumi a la vetllada barcelonina podrà participar en un concurs fotogràfic, tot pujant imatges a Instagram o Twitter amb l’etiqueta #bcnesmuseu. A més a més, alguns centres organitzen tallers i activitats per a famílies: La petita nit a la Fundació Tàpies (20 h), El trèvol de la sort al Museu Can Tinturé d’Esplugues (de 19 a 21 h), o un passeig pel barri vell de Girona que acabarà amb una escenificació del Ball del Gambeto a Riudaura.

Visites guiades. A la nit també es tracta de deixar-se portar. Per les runes de Tàrraco, el Castell de Montjuïc, el monestir de Pedralbes o la façana marítima de la muralla romana de Barcelona. De visites guiades n’hi ha per a tots els gustos, inclosos els interessats en la cultura enològica lleidatana, els quals podran seguir la Ruta del Vi a través de les obres exposades al Museu de Lleida i concloure la nit amb un tast de vins de la DO Costers del Segre.

 

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_