_
_
_
_
Opinión
Texto en el que el autor aboga por ideas y saca conclusiones basadas en su interpretación de hechos y datos

Al president Fabra i el seu Govern: No volíem diners, volem justícia

El comité d’empresa de RTVV ha realitzat una feina titànica, però el Consell ens ha volgut fer fora!

Nosaltres, treballadors de RTVV Canal 9, membres de la redacció d’Informatius, a la qual accedírem a través d’una oposició amb l’Administració pública valenciana, ens trobem ara al carrer per la decisió unilateral de només una de les parts contractuals, la Generalitat Valenciana, governada pel Partit Popular des de fa quasi 20 anys.

Vint anys en què els nostres representants han consumat una gran desfeta econòmica i nacional, han desfet la nostra banca i han abocat la nostra principal senya d’identitat, el valencià, la nostra llengua pròpia, a tindre una presència merament folklòrica, un patois que es parle només a casa.

I ara, una volta desfet tot el teixit de l’economia productiva del País Valencià, tanquen Canal 9. Tanquen la tele i segueixen tancant centres de salut i línies educatives en valencià. El Comité d’empresa de RTVV ha realitzat una feina titànica, David contra Goliat. No ha pogut ser, el Consell en ha volgut fer fora a tota costa! Ells sabran perquè!

No es tracta només del nostre lloc de treball, que també, sinó de la desaparició d’un mitjà de comunicació en la nostra llengua aglutinador, vertebrador de la nostra gent i de la nostra terra. No era roín el mitjà, sinó la seua utilització partidista.

Des d’Oriola fins a Morella, des de Requena fins a Sagunt, tots ens reconeixíem, malgrat la mala gestió empresarial i política, i la línia editorial manipuladora imposada monolíticament pel PP, valencians de dalt a baix i de ponent a llevant. Es tracta de denunciar que nosaltres, treballadors de RTVV Canal 9, no volíem els diners del despatxament: volem treballar, volem que ens tornen el nostre lloc de treball, la nostra plaça en l’Administració pública valenciana, que honestament vam guanyar en concurs públic.

No volíem els diners, volíem i volem una televisió pública, de qualitat i en valencià. Un mitjà públic de comunicació que, de manera neutra, tracte la informació del nostre país, d’Europa i del món d’una manera honesta. Un tractament informatiu que defense i faça madurar en llibertat el nostre poble i la nostra gent a través d’una informació democràtica i intel·ligent.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
SIGUE LEYENDO

Volem que els governants que isquen de les pròximes eleccions autonòmiques i municipals respecten aqueix dret fonamental, un dret constitucional, en un país com el nostre amb una curta trajectòria democràtica. Volem que el treball del periodista es respecte i que el poder s’allunye de les decisions informatives diàries. Volem una RTVV, un Canal 9, en el qual es reflectisca la nostra societat, la visió del món des de la nostra òptica, i que siga valorat i estimat pels valencians. Ho intentarem, ho hem intentat, però no ens van deixar, no ens han deixat.

No volíem els diners. Volem treballar i fer-ho dignament, des de l’honestedat i la neutralitat, una situació que no ha existit en cap moment sota aquesta administració autonòmica conservadora.

Esperem que els que vindran, siguen els que siguen, aprendran la lliçó i sabran que, desactivat aquest virus que hem patit al País Valencià, el sistema democràtic eixirà reforçat.

Signem simbòlicament un grup de treballadors de RTVV, però una gran majoria dels despatxats pensen com nosaltres: periodistes, documentalistes, informàtics, càmeres, muntadors, tècnics en general. No volem una televisió autonòmica governada i regida des del Palau de la Generalitat.

Senyor president, senyor Fabra: reclamem justícia, no volíem els diners, volem treballar!

I ho signem, com a mostra, treballadors de TVV i de Ràdio 9, periodistes i personal tècnic:

Signat per: Vicent G. Devís, Lola Bañón, Remei Blasco, Josep López, Manuel Jardí, Nel.lo Pellicer, Sergi Capelo, Isabel Donet, Antoni Reig, Laura Ballester, Josep Maria Galbany, Ricardo Macián, Innocenci Ortín, Antoni Gómez, Antonio Camaró, Onofre Sanmartín, Loles Sánchez, Amparo Balaguer, Pepa Garcia , Magda Lázaro, Antoni Fontelles, Andreu Carpena i Jordi Carrascosa.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_