_
_
_
_

La Filmoteca parla alemany aquest tardor

Fins al 15 de novembre es projectaran 11 pel·lícules

Alemanya és la terra de les oportunitats laborals per a molts espanyols. Però la fascinació pel país teutó s’estén, cada vegada més, a la seva cultura. L’any passat, el cicle Cinema alemany actual, organitzat per la Filmoteca de Catalunya i el Goethe Institut, va tenir 2.600 espectadors. “Una xifra molt per sobre de la mitjana”, segons el director de la Filmoteca, Esteve Riambau.

L’expectativa es manté per a la segona edició. Fins al 15 de novembre es projectaran 11 pel·lícules “enfocades en un cinema de qualitat, compromès i d’art i assaig”, apunta Bettina Bremme, directora de l’esdeveniment.

Amb nou obres de ficció i dos documentals —un sobre l’Alzheimer i altre sobre l’artista Max Beckmann—, “la programació reflecteix la imatge real d’Alemanya: els avantatges del país, però també la vida quotidiana i els problemes socials”, assenyala Marion Hesse, directora del Goethe Institut.

CINEMA ALEMANY ACTUAL

Filmoteca de la Generalitat

Fins al 15 de novembre

L’acte arrenca amb la pel·lícula de tema històric La mesura del món, de Detlev Buck, que relata la vida dels exploradors del segle XIX Alexander von Humboldt i Carl Gauss. El nucli polític del cicle el formen El cap de setmana, de Nina Grosse, sobre un exterrorista de la RAF, i El pont sobre el riu Ibar, de Michaela Kezele, sobre el conflicte religiós a Kosovo.

Pares, de Robert Thalheim, i Què ens queda?, de Hans-Christian Schmidt, són dos pinzellades de vida quotidiana. Completen la programació, avantguardista i heterogènia, una trilogia del crim creada per tres directors diferents i una cinta sobre la crisi del cinema. Aquesta tardor la Filmoteca parla alemany; paral·lelament, el centre exhibeix un altre cicle sobre el cinema de la República de Weimar.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_