_
_
_
_

Un Espriu ‘robot’ al Sant Jordi dels nens

Més de 50 editorials infantils i juvenils participen en la fira Món Llibre

Anna Pacheco
Món Llibre espera rebre uns 13.000 visitants.
Món Llibre espera rebre uns 13.000 visitants.gianluca battista

Una màquina robotitzada que escriu frases de Salvador Espriu... al sostre; un Petit Príncep homenatjant el seu artífex; els germans Grimm (i les seves criatures fantàstiques) de la mà del ratolí més famós: el Jeronimo Stilton... Ja hi són tots. L’avantsala de la Diada de Sant Jordi, la fira Món Llibre, escalfa motors en la seva novena edició, que portarà més de 2.000 títols (i un sac d’activitats) per fomentar la lectura entre els més petits i atreurà uns 13.000 visitants.

Aquest festival de llibres tindrà lloc en dues jornades maratonianes —d’11 a 19.30 hores— aquest dissabte i diumenge al CCCB i al Macba. “Aquest any, a més, s’hi sumen dos nous espais: el teatre del mateix CCCB, que ens permet programar espectacles teatrals, i l’edifici d’arxiu de la plaça dels Àngels”, explica Marta Almirall, directora d’aquest micro-Sant Jordi que, des de l’any 2005, apropa l’univers oníric i meravellós de la literatura a nens de 0 a 12 anys i, de retruc, als pares.

Una cinquantena d’editorials participen en aquesta mostra que, aquest any, ha fet front a les retallades amb un pressupost de 120.000 euros, un 6% menys que l’any passat. “Però les editorials no deixen de trucar-nos, ja que aquest és un aparador indiscutible per enganxar futurs lectors”, assegura la directora sobre aquest sector, un dels més castigats per la crisi. Com a novetat d’aquesta edició, hi participarà EDITA (Associació d’Editors Digitals de Contingut) per presentar nous contes i e-books en una habitació plena d’iPads.

I és que la venda de llibres infantils —malgrat que ha experimentat un descens del 10% en l’últim any, segons el Consell Català del Llibre per a Infants— és la gran supervivent a la davallada de lectors. “Els nens llegeixen ara més que mai i si tu els presentes les novetats de forma entretinguda, s’entusiasmen”, afirma Almirall.

Entre el centenars d’activitats previstes destaca un mercat d’intercanvi de llibres vells per altres de nous i recitals en veu alta, on, és clar, no es jutjaran els entrebancades dels joves narradors. “També és molt curiosa la tasca de José Antonio Portillo (Burgos, 1959), un mestre d’escola que durant anys s’ha dedicat a crear artefactes per fomentar la lectura entre els seus alumnes a partir d’instal·lacions creatives”, afegeix la directora al voltant d’aquest pedagog guardonat amb el premi nacional al millor llibre infantil i juvenil per Artefactes (Kalandraka, 2004), i que també serà present a la fira amb dues exposicions creatives sobre la lectura. Però no s’espantin si s’estan imaginant un munt de nens voltant d’un lloc a un altre. “Xivarri? És una paraula que volem evitar, Món Llibre és un festival amb to de lectura, intentem que els nens (i no tan nens) vinguin calmats i puguin iniciar-se en aquest plaer que és llegir...”.

 

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_