_
_
_
_
_

La Seca en dansa

La companyia Jordi Cortés-Alta Realitat presenta 'Black Out' i 'In heaven'

La companyia Jordi Cortés-Alta Realitat desembarca a La Seca Espai Brossa per presentar dos espectacles durant el mes de gener. Black Out, que es representarà des d’avui fins al 20 de gener, i In heaven, del 24 de gener al 3 de febrer. A La Seca, paral·lelament als espectacles, es faran activitats diverses, com ara un curs de dansa integral dirigit pel mateix Cortés del 14 al 18 de gener.

La bellesa esglaiadora i la culta emoció d’aquest artista l’han convertit en un dels creadors més interessants del panorama actual de la dansa contemporània al nostre país. Només cal recordar espectacles com Ölelés, el magnífic duo amb Damián Muñoz que va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa el 2008, o la subjugadora reflexió sobre el naufragi espiritual dels éssers humans a Prestidigitaccions. Ara, a La Seca el públic podrà gaudir de Black Out, un interessant espectacle interpretat per actors i ballarins, un dels quals, amb diversitat funcional, es desplaça amb cadira de rodes. El treball de Cortés amb intèrprets discapacitats va començar durant la seva llarga estada a Londres. “M’interessa el que pot transmetre el cos humà independentment d’una manca concreta, afirma el coreògraf, i prossegueix: “A Blak Out m’interessa el que expressa amb el seu cos l’actriu María José Moya, encara que s’hagi de moure en cadira de rodes”. Altres intèrprets d’aquesta obra són Mercedes Recacha, Maxime Iannarelli i Raül Perales.

La intenció de Cortés en aquesta peça és crear una sèrie de monòlegs independents i complementaris en què la paraula, el llenguatge corporal, la dansa i el teatre estableixin un intens diàleg amb el cos i la seva ombra. La intenció del coreògraf és plasmar el diàleg de l’ésser humà amb el seu costat més fosc. Comprovar com l’ombra que tots tenim, a través de la llum, es projecta a terra i ens duplica. És una cosa màgica. En resum, una bella metàfora sobre la relació entre cos i esperit. Els textos d’aquesta obra són de l’escriptor i poeta Miguel Orbaneja Gil de Biedma i de la mateixa companyia. Black Out es va estrenar a l’Estruch de Sabadell el desembre del 2010 i ha fet una reeixida gira per tot el país, en què ha passat per diversos festivals. A més, ha estat candidata en els premis Max amb vuit nominacions, entre les quals destaca la de millor espectacle de dansa i millor coreògraf.

El segon espectacle és In heaven, un monòleg que Jordi Cortés comparteix amb el públic, el qual participa activament durant la funció. També compta amb la presència a l’escenari d’altres artistes o personalitats misterioses, diferents en cada representació, que interactuaran amb Cortés, que canta i balla amb la vitalitat i precisió que el caracteritzen. In heaven és una oportunitat per celebrar la vida, és una peça que destil·la humor per tots els porus. Com és habitual en tots els seus espectacles, el joc de llums és molt important, però especialment en aquesta peça, en la qual, a través de la llum, es creen espais diferents. Per Cortés, In heaven és la culminació dels seus dos solos anteriors, Lucky i Happy hour. Els textos d’aquesta obra són també de Miguel Orbaneja Gil de Biedma.

El dimecres 16, a les 20.30 h, al Mercat de les Flors comença la Secció Irregular, amb l’actuació d’Itziar Okariz, que presentarà una perfomance de 20 minuts titulada II, que es converteix en un recital d’un número infinit. Okariz és una artista transgressora que desenvolupa la seva carrera professional entre Nova York i Sant Sebastià. I a continuació Antonia Baehr, una de les principals representants de l’experimentalisme alemany, establerta a Berlín, presentarà una peça de 60 minuts de durada, Laugh, sobre el riure.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_