_
_
_
_
AGENDA

L’alegria del circ arriba a Reus

Los Galindos obren avui el Festival Trapezi homenatjant l’espectacle clàssic

E l circ ocuparà tots els indrets de la ciutat de Reus des d’avui i fins diumenge. Dijous comença la setzena edició del festival Trapezi, la Fira de Circ de Catalu-nya. La companyia Los Galindos inaugurarà la mostra tot presentant Descarrilat, un espectacle creat per a l’ocasió. Els integrants de Los Galindos, Bet Garrell i Marcel Escolano, han preparat un muntatge que vol ser un homenatge al circ clàssic, sense deixar de banda la vessant més contemporània. L’obra es representarà avui a les 22 hores a la plaça Mercadal, i demà, a les 22.30. “A Descarrilat hi ha l’esperit de superació dels artistes de circ, té el propòsit d’abordar la bogeria, el desig de fer coses impossibles, perquè això és el que ha caracteritzat des de sempre els artistes d’aquesta disciplina”, explica Escolano. A l’obra hi intervenen 12 intèrprets, dels quals cinc són músics. Han creat una banda sonora especialment i tocaran en directe. “L’espectacle té situacions còmiques, carregades d’humanitat, i també és molt visual”, assegura Escolano. Hi haurà acrobàcies, malabars, números de perxa xinesa, trapezi i llançament de ganivets.

XVI FESTIVAL TRAPEZI
Del 17 al 20 de maig
Reus

En aquesta edició del festival Trapezi hi estan programades 38 companyies, que presentaran fins diumenge 43 obres. Un 60% de companyies són espanyoles, especialment catalanes, mentre que la resta prové de països de tot el món, com Bèlgica, França, Suècia, Alemanya, Holanda, Portugal, Itàlia, Xile, Argentina i Brasil. En total hi haurà 80 hores de circ als carrers i places de Reus, on es podran veure fins a 24 tècniques de circ diferents.

El nou director artístic del Trapezi, Jordi Gaspar, ha volgut fer una aposta per les noves corrents, sense deixar de banda que el circ també interactua amb les altres arts escèniques. Circ Pànic, per exemple, ha reinventat la perxa xinesa dotant-li un moviment horitzontal de 360 graus. També hi haurà muntatges que es podran veure a les sales dels teatres Fortuny i Bartrina. És el cas d’A Tempo, que presentaran Aprendre, començar a perdre, o L’enreixat, de la companyia Sifó. En aquesta edició, a més, s’ha creat una convocatòria conjuntament amb La Central del Circ de Barcelona per oferir acompanyament profesional a una peça seleccionada, oferint assessorament i espai d’assaig. Aquest procés culminarà amb la representació del muntatge al Trapezi. Aquest any la compa-nyia escollida és Capgirades, un duet format a l’escola La Tarumba de Perú, i l’obra que oferiran és Tu i jo som tres. A banda, Circ’ombelico actuarà dins un camió d’època i Boat, comptarà amb un llit elàstic alhora que també introduirà el funambulisme.

A més, la companyia portuguesa Erva Daninha promet fer malabars amb totxanes, i com a estrella convidada al Trapezi d’aquest any hi figura Stephane Drouards. Se’l podrà veure a l’espectacle inaugural i en un número en un trapezi minivolant, que s’ha vist en grans sales i cabarets d’arreu del món.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
SIGUE LEYENDO

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_