_
_
Atlètic de Madrid, 1 - Barça, 2

El Barça guanya al Calderón (1-2) i s’apropa a la final

Els gols de Suárez i Messi donen la victòria als blaugrana en l'anada de la semifinal de la Copa

Umtiti, al partit del Calderón.
Umtiti, al partit del Calderón.JUAN MEDINA (REUTERS)

El Barça ha derrotat l'Atlètic al Vicente Calderón (1-2) i pren avantatge a les semifinals de la Copa, que es resoldran la setmana vinent al Camp Nou. Luis Suárez i Messi, tots dos a la primera part, van avançar els blaugrana i Griezmann va retallar distàncies després del descans. Els blanc-i-vermells van tenir arraconat el seu rival, encara que no van aconseguir neutralitzar el marcador i hauran de buscar la remuntada per estar a la final del proper 27 de maig.

Es va avançar als deu minuts el Barça gràcies a una gran jugada individual de Luis Suárez que es va iniciar amb una pilota recuperada per Mascherano davant de Griezmann. Suárez es va desfer amb un toc de Savic i va guanyar en velocitat el seu compatriota Godín abans d'enviar la pilota al pal contrari de Moyá amb un subtil tret. El gol va contrariar l'Atlètic, que va intentar aixecar-se a força de pilotes en llarg que no van arribar a Carrasco, la seva altra referència en atac. Tot i que el Barça no elaborava amb la precisió desitjada, la seva voracitat en atac i la sempre perillosa presència de Messi van ser prou per assestar la segona maçada per als blanc-i-vermells. L'argentí es va treure de la màniga una sabatada des de fora de l'àrea davant la qual res no va poder fer Moyá.

Però el partit, lluny de passar a ser un monòleg blaugrana va canviar de terç després del descans. L'Atlètic no va abaixar els braços i a força d'empènyer i avançar la pressió va aconseguir tancar el Barça. Ho va fer gràcies a un gran gol de Griezmann, que va aprofitar una deixada de cap de Godín en un servei de falta llançat per Gabi per retallar distàncies en el marcador. El Barça va acusar el cop i va estar venut als blanc-i-vermells, que, no obstant això, no van aconseguir superar Cillessen. I això que Griezmann, després d'una bonica combinació amb Filipe Luis, es va plantar davant del meta holandès però va estavellar el seu tret amb l'esquerra en el cos del seu rival.

Una vegada contingut l'aclaparament, el Barça es va encomanar de nou a les botes de Messi per acovardir a l'Atlètic. L'argentí va enviar un llançament de falta amb el travesser de Moyá, que va reaccionar amb habilitat per evitar el tercer gol blaugrana. A partir d'aquest moment la seqüència d'arribades d'un àrea a una altra va ser contínua. Fernando Torres, que va entrar al camp en la segona meitat, va rematar d'esperó amb gran elasticitat però la pilota va sortir desviada. Va tenir una altra oportunitat el davanter madrileny amb un tir ras des de dins de l'àrea que tampoc va trobar porteria. Igual que un cop d'esquerra de Griezmann en els últims instants del partit.