_
_
_
_
AGENDA

Dansa, tecnologia i espai públic

CQD-CIUTATS QUE DANSEN

Fins al 6 de juliol

http://www.dcode.cqd.info

Fer conèixer els llocs emblemàtics de Barcelona a través de la dansa i el telèfon. És l'objectiu de Dcode, un innovador projecte concebut per la Xarxa CQD-Ciutats Que Dansen, que arriba a Barcelona mitjançant el festival Dies de Dansa, per celebrar el seu 20è aniversari. Per això, el projecte consisteix en un recorregut per 20 llocs especialment significatius de Barcelona, a través d'altres peces de videodansa, que es poden visualitzar a través del telèfon mòbil llegint els codis QR (Quick Response, els codis de barra d'última generació), emplaçats exactament en la mateixa localització on es va gravar cada actuació.

Dcode, un recorregut per Barcelona en formato de videodansa, a través de codis QR

D'aquesta manera, qualsevol ciutadà o turista que posseeixi un smartphone pot veure Eva Arnal i Antonio Burguillo ballant un tango a la passarel·la del Maremàgnum que ell també està trepitjant; veure ballar Sol Picó al Mercat de la Boqueria davant de les mateixes parades que ell pot tocar i admirar la flexibilitat de MoiSex en contrast amb la immobilitat de l'escultura de Oteiza, que es multiplica entre realitat i projecció, davant del Museu d'Art Contemporani.

Dcode, que es va inaugurar l'1 de juny, es mantindrà actiu fins a acabar Dies de Dansa, que se celebra de l'1 al 6 de juliol. En el projecte, que té l'objectiu d'apropar la dansa contemporània al públic no especialitzat a través de les noves tecnologies, hi participen alguns dels millors ballarins que han passat pel festival en aquestes dues dècades: Damián Muñoz de la companyia La Intrusa, Catherine Allard i Reija Heinonen d'IT Dansa, Juliette Louste, Olga Sasplugas i Glaub Silva i Noelia Liñana, entre altres.

Els vídeos, aproximadament d'un minut de durada, es van gravar en llocs tan característics com la Sala Hipóstila del Parc Güell, el CCCB, la terrassa de la Fundació Miró i el Museu Picasso. També hi ha actuacions entre les taules del Cafè Zurich a la Plaça Catalunya, als subterranis de l'estació del metro de passeig de Gràcia i també en alguns vagons. Qui no vulgui fer tot el recorregut —"turisticoemocional", segons els organitzadors— pot veure les projeccions a la web del projecte (http://dcode.cqd.info), on hi ha penjats els mapes que permeten fer itineraris semblants a totes les ciutats que conformen la xarxa CQD, com Sao Paulo, Genova i Zuric. Només cal clicar en una ciutat i passejar-hi a través de Google Maps, i mirar els diferents vídeos. Per facilitar la difusió del projecte, s'ha editat un mapa amb les ubicacions dels codis i unes postals.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_