_
_
_
_

Agenda

Concerts, teatre, jazz...

CONCERTS

- Billy Bragg. El cantautor anglès representant del millor punk-pop de l'Anglaterra dels vuitanta actua a Barcelona per oferir, amb la seva afilada guitarra, melodies directes que entren com un cop de fuet per l'oïda del que l'escolta (Bikini, avui 15).

- Tokio Sex Destruction. Aquest grup vilanoví va debutar de manera espectacular amb Le Red Soul Communittee que el va fer famós a mig món. Ara, amb The Neighbourhood , els espasmes d'un principi han deixat pas a tones de soul (Apolo, divendres 16).

- Jeremy Jay. Va actuar al Primavera Sound i, ara, aquest geni del pop actual influït per Buddy Holly o David Bowie presenta nou disc Slow Dance (Apolo, dissabte 17).

- The Thermals . El trio de Portland porten a la ciutat el seu quart treball Now we can see on repeteixen una música plena de guitarres rítmiques (Sala Be Cool, dissabte 17).

- The Slackers . Aquests novaiorquesos, una de les millors bandes de ritmes jamaicans dels Estats Units, tenen un dels directes més potents que es poden veure en un escenari (Razzmatazz, dilluns 19).

- Chambao. La Mari i el seu grup tanquen a Barcelona la gira internacional que van començar al 2007 després de publicar Con otro aire , on omplien les seves cançons de sons àrabs, ritmes africans i apunts caribenys (L'Auditori, dimecres 21).

- Jim Jones Revue. La nova banda de Jones segueix defensant els valors del rock'n'roll més primitiu i visceral, sense importar-li no ser acceptat per tots (Sidecar, dimecres 21).

JORNADES

Les Jornades de Sensibilització per Colòmbia, conegudes com a Diàspora, arriben a la 6a edició, amb la voluntat d'apropar Barcelona i Colòmbia a través de la feina d'autors d'aquest país. En el cas del cine, el cicle Cinema d'autor a Colòmbia compta amb la presència de Lisandro Duque, Spiros Stathoulopoulos i Óscar Campo que presenten aquests dies els seus últims films. Demà, Stathoulopoulos, director de la impactant PVC-1 , participarà en una taula rodona sobre cine i conflicte social. Diàspora. Fins al 24 d'octubre. www.imagobarcelona.org/jornadas09/index.php.

VÍDEO

El VAD, el festival internacional de vídeos i art digital, celebra la sisena edició i amplia la seva durada a 10 dies en què s'exposaran les 45 obres creades sota el lema Imagina un futur (im)possible . Un dels plats forts d'aquest any és l'espectacle multidisciplinar Contra.Natura de la companyia Señor Serrano, on interactuen dansa, perfomance i vídeo. Els esmorzars del VAD, punt de trobada entre els artistes del festival i la comunitat artística de Girona, la visita comentada a l'exposició Refugi de Mal Pelo, la presentació de l'obra de Marc Vives i Víctor Pérez Ballesteros, coproduïda amb el festival Mapa i el Centre Cultural La Mercè, seran algunes de les cites d'aquesta trobada anyal. Festival VAD. Del 15 al 25 d'octubre. www.vadfestival.net

TEATRE

El Festival Escena Poblenou comença avui i oferirà 15 espectacles diferents durant quatre dies, en la seva vuitena edició. Amb dues jornades més de programació respecte a l'any passat, aquest barri barceloní acollirà més de 20 actuacions de teatre, dansa, clown i performance . Dirigit per Ada Vilaró i Sergi Estebanell, el festival aposta per produccions difícils de veure als circuits tradicionals. Per això les actuacions al carrer són gratuïtes i les de sala tenen un preu simbòlic de 3 euros. El públic podrà veure fins a 9 estrenes, a més dels guanyadors de les beques d'ajuda a la creació NOF 2009: l'obra de teatre Copacabana de Sergi Ots (a la imatge) i la performance Persona , d'Ángeles Ciscar. Festival Escena Poblenou. Del 15 al 18 d'octubre. www.escenapoblenou.com

FESTIVAL

El Festival de Tardor de Catalunya, que se celebra a Girona i Salt, programa diverses estrenes absolutes durant la tercera setmana. Per primera vegada a Catalunya, es podrà veure l'obra de titelles Woyzeck on the Highveld de la Handspring Puppet Company, amb una personal visió del Woyzeck de Büchner, convertit en un immigrant al Johannesburg dels anys 50. I, per primer cop a Espanya, dues obres dirigides per l'argentí Daniel Veronese a partir de les obres de Henrik Ibsen El desarrollo de la civilización venidera i Todos los grandes gobiernos han evitado el teatro íntimo. Del també argentí Claudio Tolcachir es podrà veure la seva segona creació El tercer cuerpo . Temporada Alta. www.temporada-alta.cat

JAZZ

El proper diumenge 18 a les dotze del migdia es dóna el tret de sortida al 41è Festival de Jazz de Barcelona. L'encarregada d'obrir la programació és la Big Band de l'Esmuc, amb un concert homenatge a la llegendària discogràfica de jazz Blue Note, que ja compta setanta anys d'història. L'acte serà gratuït i se celebrarà al Parc Central del Poble Nou.

Els concerts no començaran fins al 28 d'octubre, però aquests deu dies d'espera valdran la pena. El saxofonista Wayne Shorter, membre del quintet de Miles Davis als anys seixanta, serà el protagonista del primer concert. La cantant israeliana Noa , el duo noruec Kings of Convenience o el grup de gospel The Blind Boys of Alabama , (a la imatge) guanyadors de diversos premis Grammy, són una petita mostra de les més de cinquanta actuacions programades en el mes i mig que dura el festival. Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Del 18 d'octubre al 6 de desembre. www.barcelonajazzfestival.com

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_