_
_
_
_
_

Agenda

Festival No-no-logic, teatre experimental, 500 concerts...

Músiques sense lògica. Fan una música tan rara -adjectiu que no els molesta, perquè el consideren un orgull-, que cal inventar-se noves etiquetes per definir el seu so. Una catalogació que moltes vegades és gairebé unipersonal i que neix d'estils ja per si mateixos minoritaris, com la música de ball més experimental, l'electroacústica (una mica utòpica per la contradicció dels seus termes), el pop desviant i altres mogudes postmodernes. Són els artistes que protagonitzaran a Barcelona el festival de música No-no-logic (www.nonologic.com), que se celebra entre avui i el dissabte al Convent de Sant Agustí i a les sales Apolo i Fellini.

A l'escenari hi pujarà gent com l'alemany Felix Kubin (fotografia), tot un divo hiperalternatiu amb tocs de dadà; el seu compatriota Gunter Adler, que als 17 anys va començar a experimentar "amb sonoritats sintètiques amb un Commodore 64", i els barcelonins Mil pesetas, que es presenten com un grup format per "embrions dessecats".

Però hi ha més, perquè la proposta inclou les actuacions, entre d'altres, del duet francès Ben et Bene, que practiquen un gènere que han denominat Electro-punk-8bit; dels israelians Gym & Tony, que usen elements d'animació infantil i que conviden els seus amics a participar en els espectacles disfressats d'animals; i del psicodèlic home-orquestra holandès Harry Merry. En definitiva, una oportunitat per gaudir de l'ortodòxia més radical.

Després de l'edició inaugural de l'any passat, que va ser una marató concentrada en 24 hores, en aquesta segona entrega el festival ha crescut a cop de complicitats. En realitat, la cita no és només un cartell de concerts, perquè també funciona com una trobada de petits segells independents de diversos països que segueixen pulsions creatives similars.

Com apunta la directora artística del No-no-logic, Eli Gras, en aquest àmbit és molt habitual que l'editor del segell discogràfic, el representant de l'artista i el creador siguin la mateixa persona, que exerceix totes les funcions. És el cas del duet francès Pokipoki (dibuix), integrat per la dj Sascii i la videoartista Patricia Maincent: elles cuinen el seu treball, elles el venen i elles el defensen sobre l'escenari.

L'organització del No-no-logic va a càrrec de l'associació cultural La Olla Expréss. "El festival va néixer perquè és molt difícil per als petits segells distribuir els seus productes de música gens convencional. Com que no ens fem la competència vam decidir fer algunes coses junts", explica Gras, encantada de l'atmosfera de "bon rotllo" que es va crear a la primera edició entre els artistes i el públic. "Molta gent es va adonar que l'experimentació no és sinònim d'avorriment. En realitat, allò avorrit és el que és a tot arreu, perquè sempre és el mateix". Festival No-no-logic. Del 20 al 22 de novembre. Barcelona. www.nonologic.com.- I. PUNZANO

RECOMANAT

Inspiració Cunillé. Les obres de la sala gran del Lliure s'acompanyen d'un petit muntatge que es representa pocs dies, una iniciativa batejada com assaigs oberts. La proposta inspirada en El bordell, de Lluïsa Cunillé, va ser rebuda amb entusiasme pel públic que la va veure a l'estrena gràcies a escenes hilarants com la del rei o la del pallasso Jubilo i a moments que arriben al cor, com el de la viatgera morta. En definitiva, un gran treball de la mà de Laia Martí, Eva Cartañà, Guillem Motos, Elia Corral, Samuel Törnqvist, Òscar Bosch i Rubèn de Eguia. Teatre Lliure. 21 de novembre, 17.30. Gratuït. - I. P.

MÚSICA

Aniversari musical. Els 500 concerts no es compleixen cada dia. El grup Gertrudis ho farà demà i per celebrar-ho ha organitzat una gran festa a la sala Razzmatazz del Poblenou. El concert quedarà enregistrat en un nou disc. Serà el quart treball del trio que lidera Xavi Ciurans. Per aquest nou projecte compten amb la col·laboració d'amics com Lichis, de La Cabra Mecánica; Pau Donés, de Jarabe de Palo; Gerard Quintana, Los Manolos, Ai Ai Ai i Sabor de Gracia, entre altres, i tothom qui acudeixi demà al concert. Avui, com a activitat paral·lela, s'ha programat a la sala KGB un concert d'homenatge de les bandes rumberes a aquest grup de La Garriga. Concert 500 de Gertrudis. 21 de novembre, 20.30. Sala Razzmatazz. www.gertrudis.com/.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_