_
_
_
_
Extra de Festa Major

La Mercè somia en verd

En un any en què la ciutat ha volgut posar l'accent en la ciència i la sostenibilitat, recordem com està la natura més propera que tenim als parcs i jardins de la ciutat

"La gràcia de Barcelona no és que tingui més arbres que cap altra ciutat, sinó que siguin plàtans", escriu més endavant Enric Casasses en el seu recorregut poètic i literari pels arbres de la ciutat. I sí, el canvi de les estacions es pot viure al carrer de manera natural, tot i que potser de jardins i de parcs amb vegetació no n'estem gaire sobrats, a Barcelona, malgrat que hi ha estudis que afirmen que el verd és necessari per la salut mental dels ciutadans. Podem, això sí, anar als jardins històrics, com la Ciutadella o Montjuïc, o entrar als interiors d'illa enjardinats, contemplar un hort urbà o pujar a algun turó com el del Putget per gaudir de les vistes en verdosa tranquil·litat... També, és clar, es pot anar d'excursió a Collserola, però no està clar que això sigui ben bé un parc. L'espai públic enjardinat és una demanda cada cop més creixent que es compensa, això sí, amb el gran parc que són les platges d'una ciutat que aquest any ha volgut dedicar la seva festa major no al verd sinó al blau de la Mediterrània. D'això, del mar, dels seus secrets i perills, parlarà demà en el pregó la oceanògrafa Josefina Castellví, orgullosa de les avingudes arbrades d'una ciutat, la seva, que considera que respecta prou la natura. Serà l'inici de la festa, plena de concerts i activitats de tots tipus, que permetrà un dies de gresca abans que la fulla dels plàtans deixin els carrers orfes del verd que somniem.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_