_
_
_
_
Música

Pop independent a l'Hospitalet

Tenir una sala de concerts ja suposa un cert risc i denota voluntat per part dels seus rectors. Si a més la sala és a prop de Barcelona, amb tot el perill d'invisibilitat que comporta, la tasca resulta gairebé heroica. La Salamandra d'Hospitalet de Llobregat ha aconseguit doblegar tots aquests riscos i perills, fent-se un forat dins el panorama de les sales més actives de Catalunya. Bona prova d'això és la segona edició del Let's Festival, que ahir mateix va arrencar amb l'actuació de Josele Santiago, un dels artistes més suggestius del panorama del rock espanyol.

Però la Salamandra no només té aquest any la presència del que va ser líder de Los Enemigos, sinó que en una demostració de criteri i bon gust, aquesta nit ofereix un programa format per Antònia Font, Dorian i Fire. Els primers són potser la banda de pop més en forma d'Espanya, afirmació que se sustenta tant en els textos que compon Joan Miquel Oliver, banyats en un sentit de l'humor quotidià il·luminat per un cert surrealisme, com en la brillantor i originalitat de les seves melodies. Lluny de ser un grup que a mida que publica discos va perdent la seva força, Antònia Font ha anat millorant les seves obres, tancades momentàniament per Batiscafo katiuskas. A més d'aquest grup mallorquí, arrodoneixen el cartell d'aquesta nit Dorian, una banda de pop electrònic que presenta el seu treball El futuro no es de nadie, i Fire, grup novell que es troba a la rampa de sortida i que s'encarregarà d'obrir la nit. Finalment, DJ Gato tancarà la nit amb una sessió de pop.

Antònia Font, Nacho vegas i Mandalas actuaran a la segona edició del Let's Festival

Demà divendres, el cartell del Let's Festival el formen El Chico Con La Espina En El Costado amb el seu pop melòdic; Fantsama 3, una mena de supergrup format per membres d'El Hombre Burbuja, El Niño Gusano i La Habitación Roja; Nacho Vegas, extraordinari autor i intèrpret en clau dylaniana, i Standard, banda de Bilbao que despunta en l'entorn independent després de guanyar el concurs per a grups novells organitzat pel Festival de Benicàssim. La nit es tancarà amb les sessions dels disc-jockeys Carole -resident de la Salamandra- i Monami -resident de la sala Depósito Legal.

El darrer dia del festival, dissabte, actuaran Mandalas, grup format per ex-components de Groove Crew, afamada banda de l'underground barceloní; Sr Chinarro, l'inclassificable projecte de Pedro Luque, un artista de Sevilla molt respectat en l'àmbit de la música independent, i Athom Rumba, sorollosa i poderosíssima banda de rock que amb el seu darrer treball, Amateur universes, ha tornat a enlluernar amb el seu rock musculós i turgent. Com en les jornades anteriors, les sessions de dos disc-jockeys, en aquest cas Nosomosnoviosdj i YoSET Dj, tancaran la nit.

En suma, Let's Festival proposa un cartell independent en una ciutat que també te un mercat per aquest tipus de música, evitant al seu públic la necessitat de desplaçar-se a Barcelona, a les sales on normalment actuen aquestes bandes.

Més informació i horaris a www.salamandra.cat.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_