_
_
_
_
Música

El jazz torna a Terrassa

Al febrer de 1982 els infatigables responsables del Club de Jazz d'Amics de les Arts de Terrassa van decidir lluitar contra els elements i engegar un festival de jazz per completar les activitats de la seva ja llavors popular Jazz Cava. L'èxit va acompanyar l'empresa i avui, més d'un quart de segle després, el festival egarense segueix dempeus i gaudint d'una magnífica salut.

Aquesta nit el Festival de Jazz de Terrassa inaugura la seva edició 26 amb un cartell en el qual, una vegada més, es complementen de forma equilibrada els concerts de pagament amb els gratuïts realitzats l'aire lliure en ple centre de la ciutat i les actuacions internacionals amb els grups locals. Una característica, la del suport incondicional al jazz català, que sempre ha marcat les coordenades del festival.

El festival retrà un homenatge a Tete Montoliu als deu anys de la seva mort

Com ha estat norma en les últimes edicions, la majoria de concerts se celebraran a la Nova Jazz Cava, però aquest any es recupera per al festival el local on va començar la seva història: el Centre Cultural de Terrassa, que acollirà tres concerts molt dispars. Així, el 19 de març, la Big Band de la casa farà pinya amb l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat en un programa dirigit per Peter Herbolzheimer. El 26 del mateix mes se celebrarà un dels concerts estrella del certamen: la reunió del músic africà Sibongile Khumalo amb el bateria i percussionista nord-americà Jack DeJohnette.

L'últim concert del festival també tindrà lloc al Centre Cultural i serà un homenatge a Tete Montoliu (27 de març) en el qual participaran alguns dels músics que van secundar el gran pianista barceloní al llarg de la seva vida professional com ara Dave Schnitter, Horacio Fumero, Pierre Boussaguet o Josep Maria Farràs.

A la resta de la programació destaquen les presències de la cantant Laïka Fatien (2 de març), el grup dels germans Belmondo amb la col·laboració del octogenari saxofonista Yussef Lattef (dia 7), el trio nòrdic EST (dia 10), el sextet de Henri Texier (dia 17), el guitarrista John Abercrombie (dia 21), el trio format per Ron Carter, Mulgrew Miller i Russel Malone (dia 22) i el pianista Kenny Barron (dia 23). Tots aquests concerts se celebraran a la Nova Jazz Cava que també inclourà una sessió de blues (16) amb les actuacions de Deborah Coleman, Sue Foley i Roxanne Potvin.

www.jazzterrassa.org

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_