_
_
_
_
_

Benvinguts

El Quadern, suplemento en catalán que EL PAÍS publica desde octubre de 1982 en Catalunya, dedica una edición especial a la presencia catalana en la cultura europa, con motivo de la cumbre de la UE que se celebra en Barcelona hasta el próximo sábado.

Senyores i senyors que ens visiteu amb motiu de la Cimera europea, tant els que veniu en missió oficial com els que voleu fer sentir la vostra veu alternativa. Senyores i senyors que seguiu el suplement Quadern de cultura catalana que EL PAÍS publica des de l'octubre de 1982. Esteu, estem, en el mateix territori cultural. Per Catalunya, de fa segles, hi han passat un munt de pobles: els ibers, els fenicis, els grecs, els romans, els cartaginesos, els moros. Hi continuen passant. Bé per quedar-s'hi una temporada de vacances, en el cas del turisme, bé per buscar-hi una vida més digna, en el cas de la immigració.

Catalunya, de fa molts segles, ha estat oberta al món. De l'Anatòlia a Cuba, els seus horitzons no han deixat mai de créixer. I tot això ha configurat una cultura múltiple, filla de molts pares, i alhora una cultura identitària, com ho són sempre totes les cultures. El Quadern, que des de fa 20 anys forma part constitutiva d'aquesta cultura oberta i identitària, vol fer en aquest número un retrat d'aquestes direccions múltiples, a través de la literatura, l'art, l'arquitectura i el teatre produïts aquí i que formen part del patrimoni europeu.

Más información
Bienvenidos
Welcome
Bienvenus
Wilkommen
Benvenuti
JAVIER PASTOR
Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_