_
_
_
_

Entrevista con Joan Baldoví

Candidato de Compromís-Equo al Congreso por Valencia

Joan Baldoví

Joan Baldoví Roda, Sueca (1958) es maestro de Educación Física y Valenciano. Ha trabajado en una asesoría, de celador de urgencias, de corresponsal del diario 'Levante-EMV' en Sueca, de profesor... Durante seis años ha sido director de la Escola d'Adults Miquel Rosanes de su localidad. De 2007 a 2011 ha sido alcalde del Ayuntamiento de Sueca. Actualmente es el primer teniente de alcalde y lleva las concejalías de Personal y de Acción Social.

1calo11/11/2011 12:06:44

Quina solució donaria al problema de l'abandó del camp ?

Bon dia, amigues i amics, comencem la conversa. El camp valencià té més solucions, primer, començant pel tema dels preus dels productes, on l'administració ha de garantir un preu just. La nova PAC agrària, a més a més, ha de contemplar la singularitat de l'agricultura valenciana i, també, hem de potenciar des de l'economia verda mesures com l'agroturisme, l'agricultura ecològica i moltres altres iniciatives per assegurar que el camp siga un motor econòmic important.

2Jose, Valencia11/11/2011 12:07:06

Buenos días Sr. Baldoví. Durante algún tiempo usted defendió el 'bou embolat'', aunque finalmente rectificó. ¿Se mostraría favorable a una abolición definitiva de las corridas de toros, como ha sucedido en Cataluña?

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
SIGUE LEYENDO

Como bien dice nuestro programa, no vamos a apoyar ningún acto donde haya maltrato hacia los animales.

3japns11/11/2011 12:08:24

Quina seria la primera reivindicació que faries el Congrés per a millorar la qualitat de vida de les valencianes i valencians?

El finançament autonòmic, perquè aportem molt i rebem molt poc i amb això és amb el que es paguen els hospitals, escoles, beques, l'aplicació de la llei de dependència, etc. Amb un finançament millor, ara tindríem més diners per ajudar a les persones.

4Vicent11/11/2011 12:08:59

Si Catalunya consigue un nuevo modelo de financiacion, ¿Piensan plantearle lo mismo al Estado para el País Valencià ?

Por supuesto, lo acabo de decir hace unos segundos, y no porque lo pida Catalunya, sino porque los valencianos y las valencianas lo merecemos.

5Joano11/11/2011 12:10:44

Quines propostes teniu per afavorir l'economia productiva? I quins retalls penses que s'han de fer? Gràcies.

Els diners s'han destinat per a rescatar als bancs. Nosaltres pensem que els diners de totes i tots són per a rescatar a les persones i, a més a més, per ajudar als emprenedors, les empreses i els autònoms. Calen mesures fiscals que donen suport a aquells que generen ocupació i que produeixen béns i serveis per a totes i tots. Els retalls són clars: Sobren les diputacions, sobra el senat i moltes empreses i fundacions públiques que s'han covertit en ETT dels partits al poder.

6Laura11/11/2011 12:12:27

Hola Joan, quin missatge donaries als que, donat el dur contexte que estem vivint, estan desencantats de la política?

Nosaltres apostem per la solidaritat amb les persones. Els grans partits s'han posat d'acord en poc de temps per a reformar una consititució que era intocable per a salvar els mercats, no les persones, i això és molt trist. Nosaltres ens presentem amb vocació de servei públic i això no és una altra cosa que servir a les persones i resoldre els problemes de la nostra societat, des de la transparència, la democràcia i l'honestedat.

7Jaa11/11/2011 12:13:54

¿Están dispuestos en Compromís-Equo, si sacan representación en el Congreso, a luchar por quitar los privilegios parlamentarios? Menos cotización para jubilación que el resto ciudadanos; sueldos no acordes con la crisis que padecemos; guardaespaldas, chóferes, y un gran etc... al que los ciudadanos asistimos perplejos.

Por supuesto. De hecho, fueron nuestros concejales en Valencia los primeros en rechazar el coche oficial y los escoltas. Nosotros seguiremos ese ejemplo.

8equo11/11/2011 12:15:19

Nacionalismo y ecologismo no son dos concepteos opuestos?

Jo els nacionalistes valencians que conec són els que han salvat les marjals de Pego, Almenara, de Sagunt... són els que estan sempre amb Xúquer Viu, amb Salvem el Botànic i que en el passat van intentar salvar el Saler.

9Javier8311/11/2011 12:17:15

¿Que puede aportar Comprmís-Equo a la política nacional?

Mucho. Nosotros somos otro concepto de hacer política, no somos el viejo sistema de partidos, hemos hecho una unión desde la diversidad, la pluralidad y el respeto para ayudar a las personas. En las Cortes somos un ejemplo activo de denuncia de la corrupción y eso se lo tenemos que agradecer a gente valiente como Mónica Oltra, Enric Morera, Mireia Mollà o Josep Maria Pañella. Ahora, además, tenemos en esa lucha por la dignidad a Juan Ponce y Fran Ferri.

10Vicente González (pero no Lizondo)11/11/2011 12:17:56

¿En qué nos beneficiaría a los valencianos tener un diputado "propio" en el grupo mixto? Después del episodio de Lizondo y la naranja y me entra la vergüenza ajena...

La pregunta te la hago yo: ¿En qué nos han beneficiado en estos años los diputados valencianos de PP y PSOE?

11Enmascarado11/11/2011 12:18:55

En la campaña de mayo se os criticó que tuvieráis como medida electoral que "con la entrega del piso se saldara la hipoteca" porque eso no dependía de las competencias de la Comunidad Valenciana. ¿Llevará usted en su programa la hipoteca rescindible con la entrega del piso? ¿Se compromete Compromís a presentar o apoyar una reforma de ley al respecto?

Por supuesto. El gobierno socialista le ha dado . millones de euros a los bancos. Para salvar a la gente de perder su casa, sólo hacían falta .. No me cuadran las cuentas.

12riberenc11/11/2011 12:20:16

Baldo, Sueca està a la vora del riu. Creus que el Xúquer està en perill? Hem de deixar que l'aigua del Xúquer es vaja a Alacant per abastiment de població?

En el tema del Xúquer es va arribar a un consens, que els sobrants que arriben a l'assut de la Marquesa vagen a Alacant per a usos agrícoles i recàrrega dels aqüífers. Qui estiga trencant eixe consens, estarà en contra del Xúquer i dels pobles de la Ribera.

13Ramón Fresquet Ibáñez11/11/2011 12:26:00

¿Cree usted en algo llamado los Países Catalanes y que "eso" puede tener una traducción política? En su coalición veo dos componentes, el ecológico, que me encanta y el nacionalista de izquierda, pero nacionalista al fin y al cabo que en Valencia ha levantado ampollas desde hace años y no ha hecho más que facilitarle las cosas al PP. ¿Dónde se ubican en ese aspecto?

Nosotros somos valencianos y estamos muy orgullosos de nuestra condición. No nos tenemos que mirar en otro espejo para ser nada. Somos valencianistas convencidos, no queremos mirar al pasado, a esa batalla de Valencia que sólo ha favorecido a aquellos que han querido acabar con nuestra identidad y con nuestra lengua. Pero ahora, las preocupaciones de la sociedad son otras, es la economía, es el trabajo, es la sanidad, es el bienestar de las personas, y ésa sí que es nuestra batalla.

14Compromisari11/11/2011 12:28:05

Què proposaria vosté per a solucionar la crisi del deute? És a dir, què hagués retallat, enlloc de pensions i sous de funcionaris, per a respondre a les exigències dels prestamistes de l'Estat Espanyol, com Alemanya.

Caldria començar per les administracions duplicades i inútils, com ara les diputacions i també, com no, cal que el trellat s'impose en la classe política. No comprenc com Fabra, per exemple, defensa milions d'euros per a grans esdeveniments amb la que tenim en estos moments.

15Sole 11/11/2011 12:31:22

Buenos días, Sr. Baldoví. Mi pregunta es qué soluciones y/o leyes promoverían para erradicar la corrupción de las administraciones y empresas que tienen lazos familiares con los / as responsables políticos. Gracias.

Tolerancia cero con la corrupción para devolver la dignidad a la democracia. Las tramas corruptas han de tener la catalogación de "crimen organizado" y, por supuesto, tenemos que inhabilitar a los cargos públicos condenados por corrupción, que no puedan volver a presentarse para ensuciar la democracia y las instituciones y que devuelvan el dinero que nos han robado.

16Amunt_Compromís11/11/2011 12:32:29

Què proposeu respecte de la Sanitat? És possible un segon Hospital de la Marina, Hospital de Llíria, nous Hospitals de Torrent i Ontinyent??

La sanitat és un pilar bàsic de l'estat del benestar que nosaltres defensem i no un luxe com va dir, desafortunadament un conseller. Calen eixos hospitals comarcal i sobren altres coses que no aporten res a la nostra societat i supose que sabràs del que parle.

17xentesl11/11/2011 12:34:12

El corredor mediterráneo... Por Benidorm o por Alcoi?

Los técnicos y el sentido común tendrán que decidirlo, el problema es que llevamos años de retraso con este tema por culpa de unos y de otros.

18Chicho Leño11/11/2011 12:34:32

¿Constitución española o países catalanes?

Referéndum Baldoví.

19castenallo11/11/2011 12:35:00

Reclamarà a Madrid (dintre de les possibilitats i condicions limitades de la pròpia qüestió) la presència de TV3 al País Valencià?

Si, farem el que no ha fet el PSOE en tota la legislatura. Estem sense senyal.

20suecafcb11/11/2011 12:39:02

Baldo, si sales elegido, ¿continuarás en el Ayuntamiento de Sueca atizando al señor Ramírez?

Si, per descomptat, però en el bon sentit polític de la paraula.

21Vicentelc11/11/2011 12:40:54

¿Cual es la posición de su partido en temas internacionales espinosos como la OTAN, Marruecos y las relaciones con China (derechos humanos), EEUU y la UE? Entienda que a grandes rasgos.

Nosaltres defensem la pau, les persones i per tant, el compliment de la Declaració de Drets Humans. No donem suport a les guerres sense sentit -cap en té sentit- ni l'esclavitud, ni els atacs contra la llibertat d'expressió o política.

22el suecano11/11/2011 12:44:21

Hace unos días denuncié en la web de Compromís una contratación a dedo hecha por usted, pero no la publican. Sr. Baldoví, su hermano tiene por tercer año consecutivo el récord Guinness de cobrar horas extras anualmente en el Ayuntamiento de Sueca. ¿Tiene algo que decir al respecto?

Estimats amics del PP de Sueca: Esta pregunta ja l'he contestada públicament i en directe davant de les càmeres de la televisió de Sueca, en un parell de plens. Les hores extraordinàries que fa el meu germà ja les feia amb el govern del PSOE-EU-ERPV i amb altres corporacions i es deuen a que porta l'equip de so a diferents associacions del poble: Falles, clubs esportius, bandes de música, associació contra el càncer... etc. Dels electricistes que hi ha a l'ajuntament, tot i que se'ls ha oferit a tots, només ells i un altre company són els qui volen fer eixa faena que, normalment, és en cap de setmana i dies festius. És més econòmic això que contractar-ho a una empresa externa.

23Codonyat11/11/2011 12:46:45

Quines són les vostres propostes pel que fa a la degradació que estem vivint de l'educació pública?

Els governs han d'apostar d'una manera decidida per la l'educació pública, que és la que ens ha permés estudiar a moltíssimes generacions, de gent que provenim de classes populars. En eixe sentit, hem de plantar cara a totes les polítiques que vagen en la direcció de retallar la nostra educació, ja per si retallada, i caldrà recuperar tot allò que els diferents governs han anat llevant a eixe sistema que és tan necessari per a fer de la nostra societat una societat de progrés i coneixement.

24Carles11/11/2011 12:49:19

Bon dia, que penseu del que s'ha fet en les caixes d'estalvi valencianes? es veritablement lamentable, teniu alguna proposta al respecte?, gràcies.

Hem patit un saqueig de les nostres caixes que, a més a més, han estat regalades deixant-nos als valencians i valencianes sense instruments financers propis. Això és molt greu. Pel que fa als seus dirigents, ja hem dit que hauria de recaure tot el pes de la llei sobre ells i que retornaren tot allò que han carrejat de la CAM i de Bancaixa. Nosaltres des del minut , defensarem una fusió entre caixes valencianes i després de perdre Bancaixa, defensarem no perdre la CAM, rescatar-la i fer una caixa valenciana.

25Roseta Suecana11/11/2011 12:51:59

Bon dia Baldo. Soy conciudadana tuya y tanto a mí como a mi familia nos gustaria votarte, pero nos da miedo un PP con mayoría absoluta y nos plateamos si votar a Rubalcaba no seria más útil. Convénceme de que votar a Baldo es voto útil. Bona sort.

Per a les valencianes i els valencians, el vot útil és aquell que fa possible una representació a Madrid que no es quede afònica al passar Contreras. Portem molts anys patint les conseqüències de no tindre diputats que actuen en clau valenciana al Congrés i per això som els últims en infraestructures, tenim un finançament penós i no decidim res, decidixen per nosaltres. Amb sis diputats a les Corts una oposició visible i forta i per tant, t'assegure, que a Madrid serem també una oposició potent i en clau valenciana, pensant en tu i en la teua família.

26mancheguito11/11/2011 12:53:19

¿Por qué no hablan los candidatos de limitar el sueldo de los altos cargos de la Administración y entidades privadas? ¿Por qué no hay una vía fácil de comunicarnos con nuestros parlamentarios?

Mis compañeros en las Cortes sí que han hablado de estos temas y creemos que somos los políticos y cargos públicos los primeros que tenemos que predicar con el ejemplo. Por otra parte, nosotros estamos muy presentes en las redes sociales y te aseguro que comunicar con nosotros es bastante fácil.

27carmen belenguer11/11/2011 12:56:58

¿Crees que es posible salir de esta crisis sin cambiar el modelo económico actual, que ha demostrado que está obsoleto? ¿Un nuevo modelo político/económico lo ves viable?

El modelo del ocio especulativo ha hecho aguas por todos los lados. Es evidente. Cambiar el modelo no significa que se vaya a producir una revolución, sino que podemos aplicar otros métodos, como ahora la economía verde, la economía productiva, invertir en investigación, ayudar a nuestros jóvenes, para que no se tengan que ir fuera a trabajar y evitar la fuga de cerebros. Estamos perdiendo el tiempo con soluciones estériles y por eso hacemos propuestas en positivo, para trabajar para cambiar esta situación.

28Hamber Cok11/11/2011 12:59:13

Que solució donaria als aturats de llarga durada? El divendres estarà a Paterna?

Les administracions han d'afavorir el crèdit i les ajudes fiscals a l'economia productiva, a la gent emprenedora que té projectes, idees i contracta. Parlem d'autònoms, de xicotetes i mitjanes empreses, que generen el % de l'ocupació a l'estat. El % d'estes declaren que no tenen accés al crèdit i, per tant, sense eixos recursos no poden contractar. Sí, estarem a les . al teatre Capri de Paterna, espere saludar-te en persona.

Mensaje de Despedida

Amigues i amics, ha estat un plaer compartir esta horeta amb tots vosaltres. Done les gràcies a El País per fer possible esta trobada i espere conversar novament amb vosaltres. Una abraçada. Joan Baldoví ;-)

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_