AGENDA

Recomanem...

Docs Barcelona; David Hockney; Barnasants; Bànitsa.

DOCS BARCELONA

La revolució popular a Tunísia; els efectes de l'amiant en uns treballadors; l'angoixa d'un home que espera diagnòstic sobre si té Alzheimer... Són alguns dels 26 documentals que es projectaran des de dimecres fins diumenge al festival Docs Barcelona, 15 anys oferint el bo i millor del gènere, a cavall entre l'art i el periodisme (docsbarcelona.com).

ART David Hockney

A mida més petita, però coincidint amb la gran exposició de David Hockney a la Tate de Londres, la Galeria Eude de Barcelona presenta una selecció de cartells d'aquest polifacètic artista britànic establert als Estats Units, que ha recorregut tots el estils i gairebé tots els gèneres: pintor, dibuixant, gravador, fotògraf, escenògraf, cartellista... i que no va dubtar mai a nadar contracorrent. D'entre els extraordinaris cartells destaca, paradoxalment, el de l'Olimpíada de Sarajevo.

CANÇÓ Barnasants

Avui comença la 17a edició del festival Barnasants. I això es diu ràpid, però costa construir una cita tan reeixida estant centrada en la cançó. I s'inaugura amb un concert de Sanjosex. Bé, de fet són tres, al Luz de Gas, el primer avui i demà el segon. Però com que s'han exhaurit les entrades pel segon s'anuncia una tercera data pel dissabte 28. Sanjosex tanca la gira Al marge d'un camí (Bankrobber) després de dos anys i també inaugura el festival.

Comprar i beure

BÀNITSA

Mikhaela Mikhaylova respon al telèfon amb vitalitat. "Sóc a Bulgària

i d'aquí a dues hores agafo l'avió cap a Barcelona. Demà, la pastisseria obrirà a la tarda", assegura la fotògrafa i estilista de cuina búlgara que el juliol del 2008 va apostar per un negoci propi a Barcelona. Es diu Bànitsa i s'hi venen pastissos artesans. El nom es deu als que es fan a Bulgària amb pasta fil·lo: dolços i salats i de totes les mides, tot i que els més petits i els més grossos s'han de demanar per encàrrec. La pasta fil·lo és la base de moltes postres. La Mikhaela en recomana un —apte per a celíacs— que és de xocolata i nous, o el pastís rus de mel. "Tota la vida he vist com cuinaven els altres; per això vaig obrir aquesta pastisseria creativa basada en la tradició dels Balcans". A Bànitsa també s'ofereixen cursos de plats típics d'Europa de l'est i per cuinar manualment la pasta fil·lo.

www.banitsa.es

Diputació, 188. Barcelona

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Logo elpais

Ya no dispones de más artículos gratis este mes

Suscríbete para seguir leyendo

Descubre las promociones disponibles

Suscríbete

Ya tengo una suscripción