_
_
_
_

Pluriocupació

Entenc que, en aquests moments de la pel·lícula i tal com està la professió d'escriure als mitjans de comunicació, no es qüestiona la legalitat que Jaume Matas pagués al periodista Antonio Alemany perquè li escrivís uns quants discursos quan era president del Govern balear i ministre de Medi Ambient, sinó que ho fes mitjançant contractes poc clars que el fiscal considera que han donat peu a frau, malbaratament de fons públics, falsedat documental i prevaricació.

Però hi ha coses en tot aquest affaire que cal separar de la mala vida. Per exemple, que Alemany volgués ocultar la seva personalitat a través d'empreses-pantalla de tercers. Perdonin, però l'ocultació de personalitat és inherent a la professió que Alemany realment exercia en aquest cas i que no és una altra que la de negre, o sia "persona que treballa anònimament per a lluïment i profit d'un altre, especialment en treballs literaris", segons que diu el diccionari.

Però és que a més, com acostuma a passar en aquesta subbranca del periodisme, Alemany es considerava mal pagat: va declarar davant del jutge que amb els 4.000 euros al mes que rebia pels discursos pràcticament no cobria despeses, si es tenia en compte la feinada que li donava consultar no menys de 8.000 llibres per redactar-los!

Així doncs, entre l'anonimat i l'escassa remuneració, no és d'estranyar que el senyor Alemany es veiés obligat a practicar la pluriocupació al periòdic digital Libertad Balear i a l'Agència Balear de Notícies, empreses seves presumptament muntades amb fons públics. Però, com que es veu que amb tot això encara no arribava a final de mes, feia mans i mànigues per publicar columnes d'opinió a El Mundo, en les quals sovint es referia als excel.lents discursos públics que feia en Matas. I doncs, de què volíeu que parlés el bon home? O és que us penseu que després de consultar 8.000 llibres i amb el poc que cobrava encara li quedaven ganes i temps per buscar-se un tema diferent per a la columna? De veritat us dic que no hi enteneu un borrall d'aquesta professió!

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_