_
_
_
_
AGENDA

Un Thomas Bernhard per estrenar

UNA FESTA PER A BORIS

Can Felipa. Barcelona

Fins al 4 de gener

Avui s'estrena per primera vegada als escenaris del nostre país aquest text de l'escriptor i dramaturg austríac, Thomas Bernhard: Una festa per a en Boris, que es podrà veure fins al 4 de gener en 6 úniques funcions a Can Felipa, al barri del Poblenou de Barcelona. Val a dir que Una festa per a en Boris serà un dels primers espectacles en què una companyia d'actors està quasi íntegrament composada per persones disminuïdes físiques. Amb aquest espectacle es vol aconseguir la integració i la participació de persones disminuïdes físiques en projectes culturals i així sensibilitzar el públic. Una festa per a en Boris va ser la primera obra de teatre "comercial" escrita per Thomas Bernhard, un dels autors austríacs més importants i influents de la seva època. La va escriure al 1967 i es va estrenar a Hamburg tres anys més tard amb un gran èxit de públic.

L'obra mostra una societat tancada. És la història de La Bona, una dona sense cames asseguda a una cadira de rodes que imagina la realitat a la seva manera i acaba celebrant una macabra festa d'aniversari per al seu marit Boris, també amputat de les dues cames i els seus quinze companys de patiment. La Bona parla del món i dels seus iguals, dels seus actes i les seves malalties, és monstruosa i fràgil, destructiva i amb necessitat de ser estimada.

L'obra presenta una realitat radicalment reduïda: les limitacions d'espai, les mutilacions físiques i les reduccions lingüístiques, que es reflecteixen en l'empobriment de les relacions humanes. L'obra és una moderna dansa macabra. Aquest espectacle es podrà veure durant 5 únics dies a Can Felipa al barri del Poblenou de Barcelona. El dilluns 2 de gener (entre les dues funcions), tindrà lloc un col·loqui (amb entrada lliure) amb el traductor del text.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_